Huawei се подготвят от месеци за ситуацията, в която дългосрочно не могат да използват мобилните услуги на Google и нямат достъп до онлайн магазина за приложения на Android. Вече ви съобщихме, че дигиталните услуги HMS на Huawei ще са много важни за бъдещите продажбите на смартфони. Всъщност под това име се крие пакет от собствени софтуерни решения за навигация, имейл, видео стрийминг и др., които ще бъдат предварително инсталирани на смартфоните на Huawei. Разработката на HMS е активен проект от месеци, като скоро ще е достъпен и за европейските потребители.

 

Това ще се случи още през следващата седмица, като Honor V30 ще се превърне в първото устройство с HMS, което дебютира на континента. Бъдещите собственици на Honor V30 ще могат да заменят популярните услуги на Google с предложения като Huawei ID, Huawei Mobile Cloud, Huawei AppGallery, Huawei Video, Huawei Themes, Huawei ScreenMagazine и Huawei Browser. Премиерата на смартфона на европейския пазар е гаранция, че скоро ще видим и други модели с бранда Honor и Huawei на континента, които използват Huawei Mobile Services (HMS), съобщава MySmartPrice.

 

 

Времето ще покаже дали потребителите ще възприемат положително HMS като алтернатива на услугите на Google. Компанията ще продължи да инвестира и подобрява платформата. Honor V30 е 6.57-инчoв смартфон с IPS LCD дисплей с Full HD+ резолюция, който се захранва от Kirin 990 процесор и работи с Android 10. В задната част има тройна камера, която съчетава 40MP основен сензор, който е допълнен от 8MP UltraWide и 8MP телефото обективи. Батерията е с капацитет от 4200mAh, като предлага и опция за 40W бързо зареждане. Цената ще е около €530.

 

Още от Digital: Huawei не смята, че трябва да заменя Android с друга платформа