Honor подготвят премиерата на два нови смартфона, които се очаква да бъдат представени още преди края на месеца. Въпросните модели ще се казват Honor V30 и Honor V30 Pro. В интернет бяха публикувани няколко снимки, които разкриват дизайна и част от техническите спецификации на смартфоните. Първото нещо, което прави впечатление е атрактивния цвят на задния корпус, в който са позиционирани четири камери. Тази подредба и дизайн наподобява визията на Huawei Mate 20 Pro.

 

 

Според данните основната камера ще е с 60-мегапикселова резолюция и няма да бъде 64МР сензор както при другите флагмани на Huawei. Все още не знаем каква ще е конфигурацията на другите сензори, като Honor V30 ще има тройна задна камера. Публикуваните снимки показват наличието на два отвора за селфи обективи в горната част на екрана. Другата интересна характеристика, която ще ни предложи Honor V30 Pro e поддръжката на 5G технологията, съобщава GizmoChina. 

 

 

Най-вероятно смартфона ще е базиран на 7-нанометровия Kirin 990 процесор и ще е допълнен от поне 4GB RAM. Батерията се очаква да е 4200mAh и ще предложи опция за 40W бързо зареждане. Стандартната версия вероятно няма да поддържа 5G и ще разполага с по-малък дисплей. Засега това са всички детайли, с които разполагаме за двата смартфона на компанията. Остава да разберем и на каква цена ще дебютират Honor V30 и Honor V30 на европейския пазар.

 

Още от Digital: Смартфоните Huawei и Honor ще получат Android Q веднага след Google Pixel