Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
115 резултата за honor
Honor V40
Премиерата на Honor V40 ще е на 18 януари
Премиерата на Honor V40 ще е на 18 януари
Huawei се оказаха изправени пред много трудности в мобилната индустрия. Пандемията не е единственият проблем за китайския гигант. Търговските санкции превърнаха компанията в център на конфликта между САЩ и Китай. В крайна сметка ситуацията ескалира до такава степен, че Huawei спряха да разработват смартфони с Android и имат актуална забрана да произвеждат собствен хардуер.  Безпрецедентната ситуация постави бъдещето на компанията на картата и ускори разработката на Harmony OS. Това е алтернативна операционна система, която дългосрочно трябва да замени Android и Windows в портфолиото от устройства с Android. Важен фактор за успеха на Huawei в пазара на смартфони има бранда Honor, който има голямо влияние сред устройствата от средния и бюджетения клас. Проблемите принудиха Huawei да продадат бизнеса със смартфони Honor на китайски консорциум. Финансовите параметри на сделката надхвърлят $15 млрд., като това е единственият вариант този бран да продължи своето нормално същестуване.     Все още очакваме да видим премиерата на първия смартфон след смяната на собствеността. Любопитството на потребителите скоро ще бъде възнаградено. Още в началото на декември ви съобщихме, че премиерата на Honor V40 се отлага за 2021г. Смартфоните от серията ще бъдат представени само след броени дни. Първоначално се очакваше това да стане на 12 януари, но Honor се нуждаят от малко повече време. Все пак компанията потвърди, че Honor V40 ще бъдат показани за първи път на 18 януари, информира GizmoChina. Honor V40 ще има размери от 163.32 x 74.08 x 7.85mm при тегло от  184 грама. Дисплеят ще бъде със 6.72-инчов размер и поддържа Full HD резолюция от 2676х1236 пиксела. Самият панел е извит и има курватура от 80 градуса. Камерата за селфита е в малък отвор и е с 32-мегапикселова резолюция.  Смартфонът поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите и вероятно ще използва 64-мегапикселов сензор. Бързата скорост ще се гарантира от Dimensity 1000+ процесор и 8GB LPDDR4X RAM.   Още от Digital: Създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г.
Honor V40
Honor отлагат премиерата на смартфоните Honor V40 за 2021г.
Honor отлагат премиерата на смартфоните Honor V40 за 2021г.
Huawei е компания, на която дължим много иновации в сегмента на мобилните устройства. Впечатляващите предложения от Huawei P и Huawei Mate гамите превърнаха китайския производител в сериозна заплаха за Samsung и Apple. Амбициозните им планове да са дългосрочен лидер в световния пазар на смартфони бяха засегнати от търговските санкции на САЩ. Специфичната ситуация и ограниченията дори накараха на Huawei да предприеме сериозни действия, за да предпазят своя бизнес. Вече се работи активно над HarmonyOS 2.0, като вече ви информирахме, че Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. на китайски консорциум. Това е единственият начина да продължат да развиват успешно този бранд и да избегнат рестрикциите на САЩ. Ситуацията е доста комплицирана, тъй като Huawei не могат да разработват Kirin процесори, но също така да купуват хардуер от Qualcomm и MediaTek, информира GizChina. По този начин разработката на бъдещи продукти с бранда Honor също ще бъде засегната от търговските санкции през следващите няколко тримесечия.     Обикновено компанията представя нов представител на Honor V гамата през последните седмици на календарната година. Именно такава беше стратегията с Honor V30 и Honor 30. Този път, обаче Honor V40 няма да стане факт в рамките на 2020г., като премиерата ще бъде отложена за следващата година. Все пак забавянето се очаква да е само от няколко седмици и да видим смартфоните още през януари. Според данните е възможно да видим и трети модел от серията, който да бъде първия представител на този бранд с перископска камера, която предлага по-добри възможности за оптично приближение.   Още от Digital: Създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г.
Honor V40
Honor V40 ще има 7-нанометров Dimensity 1000+ процесор, 120Hz дисплей, 5G и 40W безжично зареждане
Honor V40 ще има 7-нанометров Dimensity 1000+ процесор, 120Hz дисплей, 5G и 40W безжично зареждане
Huawei вече бяха принудени да променят сериозно стратегията си в пазара на смартфони. Санкциите срещу компанията поставят въпроси за бъдещето на този бранд в индустрията. Китайксият производител има алтернативен план как да се справи със ситуацията, който обаче изисква повече време. Сложната обстановка също така принуди Huawei да продадат бизнеса със смартфони Honor. Тази сделка не е изненадваща, тъй като предоставя контрола над марката на китайски консорциум. Все пак отделянето на Honor дивизията от основния бизнес на Huawei ще позволи на смартфоните да доставят хардуер и да не бъдат засегнати от санкциите срещу китайския гигант. В момента няма по-добра възможност да се продължат нормалните бизнес операции на Honor в ситуацията на търговско ембарго и пандемия от COVID-19. Новите собственици обещават да развиват активно този бранд и вече се работи над първите модели, които ще видим в началото на следващата година. Това ще бъдат Honor V40, Honor V40 Pro и Honor V40 Pro+, които ще дебютират през първото тримесечие на 2021г.     В интернет вече се появиха данни, че смартфоните ще се захранват от различни процесори. Популярният блогър Digital Chat Station сега потвърждава информацията. От него разбираме, че Honor V40 серията няма да използва Kirin 9000 процесора, както прогнозираха някои анализатори. Вместо това Honor V40 Pro ще се захранва от Dimensity 1000+ процесор и най-вероятно премиум конфигурацията Honor V40 Pro+ също ще използва този чип. Стандарните версии ще имат 8GB RAM и 256GB UFS 3.0 памет, както и 90Hz дисплей.  Най-скъпият модел ще е наличен с 12GB RAM и ще има извит AMOLED екран с честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на Sony IMX700 RYYB сензорите, които намериха място в Honor 30 Pro+. Поддръжката за 5G технологията е извън съмнение, като смартфоните ще поддържат още 40W безжично зареждане. Очакванията са Honor V40 Pro и Honor V40 Pro+ да имат четворни камери в задната част.   Още от Digital: Huawei са регистрирали най-много патенти за безжични технологии през 2020г.
Huawei
Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. на китайски консорциум
Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. на китайски консорциум
Стратегията на Huawei в мобилната индустрия продължава да бъде силно засегната от търговските забрани на американското правителство. Компанията разработва собствена операционна система за смартфони и обмисля всички възможни ходове. Някои анализатори дори споменаха за възможността да бъде продаден бизнеса с Honor смартфони. По този начин Huawei искат да преодолеят някои санкции, които в момента не им позволяват да бъдат конкурентни на другите производители на смартфони. Оказва се, че китайския производител наистина разглежда сериозно опцията да продаде Honor бранда. Според информация на Reuters параметрите на подобна сделка вече за почти финализирани. Първоначално се спекулираше със сума от порядъка на $2.2 млрд и $3.7 млрд, но цената ще бъде много по-висока. Информацията разкрива, че купувачи на бизнеса със смартфони Honor са местното правителство в Шензен, както и IT доставчика Digtial China. След серия от продължителни преговори между двете страни се стига до окончателните финансови параметри на сделката, които ще надхвърлят $15 млрд., информира AndroidAuhotiry.     Сделката ще включва още отдела за развойна дейност и маркетинг на смартфоните Honor в сегмента на смартфоните, както и веригата от доставки. Сумата ще бъде преведена под формата на кешово плащане и ще бъде потвърдена официално до броени дни. Съгласно споразумението  Digital China Group ще се превърне в най-големият акционер в Honor Terminal Co Ltd. дружеството, в което ще притежава почти 15% дял. Успоредно с това скоро ще бъдат избрани и добавени поне три инвестиционни компании, които ще се изберат от локалното правителство. Очаква се всяка от тях да притежава между 10% и 15% от дружеството. Амбициозните планове предвижда да продължат бизнес операциите и развитието на портфолиото от устройства с бранда Honor. Не се предвиждат големи структурни промени и Honor ще запазят повечето от 7000 служители. Основната цел е компанията да излезе на борсата в следващите три години. Президентските избори в САЩ и несигурността относно стратегията на новата администрация в Белия дом също ускорява финализирането на сделката.   Oще от Digital: Huawei е генерирала по $35 млн. печалба на ден през първата половина на 2020г.
Huawei
Huawei и Honor ще представят геймърски лаптопи през август
Huawei и Honor ще представят геймърски лаптопи през август
Huawei и дъщерното им дружество Honor са добре познати имена сред любителите на смартфоните. Китайският производител също така има силно присъствие сред умните часовници и вече представи собствени конкуренти на Apple MacBook. Следващата амбициозна цел пред Huawei и Honor е да представят геймърски лаптопи. Още по-интересното е, че премирата на предстоящите устройства може да стане факт още преди края на август. Според актуалната информация първо ще видим геймърски машини с бранда Honor преди да дебютират и продукти в този сегмент на Huawei. В свое изказване за медиите шефът на Honor, Жао Минг определи геймърските лаптопи като "сегмент, към който компнанията проявява интерес". Този проект не е нов, тъй като от доста време се експериментира с навлизането на Huawei сред устройствата за гейминг. По всичко личи, че мометна вече е настъпил и до няколко седмици ще видим с какви иновации компанията ще конкурира другите популярни брандове сред лаптопите за игри като MSI и Asus.     Техническите спецификации на предстояющите устройства все още не са известни. Въпреки това можем да очакваме мощни процесори от десета генерация от Intel Core H серията, както и опция за избор на AMD Ryzen 4000H конфигурации.  Потребителите ще могат да се сдобият с версии, работещи с NVIDIA GeForce RTX 20 видео карти, информира GizChina. Тук е подходящ момент да ви припомним, че преди няколк оседмици бе представен официално атрактвиния Honor MagicBook Pro (2020), който предлага интересно съчетание от характеристики. Атрактивното предложение е оборудвано с 16.1-инчов дисплей с Full HD резолюция и предлага още 16GB DDR4 RAM памет, 512GB SSD диск, 56Wh батерия, HD уеб камери и Dolby Atmos аудио. Високата производителност се гарантира от Intel Core i-5-10210U процесор с 1.6GHz (4.2GHz Turbo Boost) или Core i7-10510U чипове (4.9GHz).  Собствениците на Honor MagicPro 2020 могат да се възползват от предимствата на NVIDIA GeForce MX350 видео карта. Цените на устройството започват от $850.      Още от Digital: Ето кои смартфони Huawei и Honor вероятно ще получат ъпдейт към EMUI 10.1 и Magic UI 3.1
Huawei
Започнаха ъпдейтите към ЕМUI 10.1 за 36 смартфона на Huawei
Започнаха ъпдейтите към ЕМUI 10.1 за 36 смартфона на Huawei
Китайският производител стартира официално разпространението на ъпдейтите към EMUI 10.1. Това е новата версия на потребителския интерфейс, която предлага много допълнителни функции. Разработчиците на Huawei от седмици провеждат тестове с бета версията на софтуера, но вече са готови с финалния продукт.  ЕMUI 10.1 ще може да се инсталира на общо 36 устройства на компанията, което е почти три пъти повече от тестовите модели, които досега имаха достъп до бета версиите на интерфейса. Пълният списък обхваща още устройства от Honor бранда.  За да проверите дали актуализацията е налична за смартфона трябва да отворите менюто с настройки или да изчакате да видите уведомление на началния екран, че ъпдейта може да се инсталира.   Ето кои устройства попадат в списъка с актуализации към  ЕМUI 10.1, според GizChina:   Huawei-Mate 30 4G Huawei Mate 30 5G Huawei-Mate 30 Pro 4G Huawei Mate 30 Pro 5G Huawei Mate 30 RS Porsche Design Huawei-P30 Huawei P30 Pro Huawei Nova 6 Huawei-Nova 6 5G Huawei Nova 6 SE Huawei Mate 20 Huawei-Mate 20 Pro Huawei Mate 20 RS Porsche Design Huawei Mate 20 X 4G Huawei-Mate 20 X 5G Huawei Nova 5 Huawei Nova 5 Pro Huawei-Nova 5Z Huawei Nova 5i Pro Huawei Enjoy 10S Huawei-Mate X Huawei Mate Xs     Ето и кои модели с бранда Honor ще бъдат актуализирани:    Honor V30 (Magic UI 3.1) Honor-V30 Pro (Magic UI 3.1) Honor V20 (Magic UI 3.1) Honor Magic 2 (Magic UI 3.1) Honor-20 (Magic UI 3.1) Honor 20 Pro (Magic UI 3.1) Honor 20S (Magic UI 3.1) Honor-9X  (EMUI 10.1) Honor 9X Pro (EMUI 10.1) Honor 20 Youth Edition (EMUI 10.1)   Китайският производител също така започва да ъпдейтва и няколко свои таблета. Това са Huawei MatePad Pro, MediaPad M6 10.8" и 8.4", но също Huawei MediaPad M6 Turbo Edition. Tрябва да се въоръжите с търпение преди актуализациите към EMUI 10.1 да бъдат достъпни за потребителите по цял свят.    Още от Digital: Huawei EMUI 10 вече се използва от над 100 млн. потребители
Honor
Honor X10 5G е 6.6" смартфон с тройна камера, Kirin 820 процесор, 8GB RAM и 90Hz дисплей
Honor X10 5G е 6.6" смартфон с тройна камера, Kirin 820 процесор, 8GB RAM и 90Hz дисплей
Honor е дъщерно дружество на Huawei, което предлага разнообразно портфолио от атрактивни предложения в средния и ниския ценови клас. Компанията реализира премиерата на Honor 9X и Honor 9X Pro през лятото на миналата година и вече е готова с наследника на тези модели. Новото устройство се казва Honor X10 5G и както името подсказва е съвместимо с 5G мрежите.Това не е единственото подобрение, което ще ни предложи смартфона. Honor 10X 5G е с размери от 163.7х76.5х8.8 милиметра и тежи 203 грама.  Дисплеят е с големина от 6.63 инча, като безрамковия дизайн му позволява да обхване цялата предна част. Съотношението на екрана е 20:9, което е подходящо за гледане на филми, мултимедия и игри. Геймърите ще останат доволни от честотата за опресняване на кадрите от 90Hz, както и "Touch Sampling Rate" oт 180Hz. Смартфонът се възползва от предимствата на Huawei Super Uplink (SUL) 5G технологията и ще използва Magic UI 3.1 интерфейса, който е базиран на Android 10.     Високата производителност се гарантира от Kirin 820 процесор, който е допълнен от LPDDR4X RAM и UFS 2.1 памет. Вградената батерия е със заряд от 4300mAh и предлага опция за 22.5W бързо зареждане. Това е сериозен ъпгрейд, тъй като Honor 9X предлагаше 4000mAh батерия с 10W зареждане.  Любителите на селфитата ще могат да се забавлявате с 16-мегапикселовата предна камера, която с подвижен механизъм се показва и прибира зад екрана. На гърба има тройна камера разположена в модул с продълговата форма. Основният обектив е Sony IMX600y с 40-мегапикселова резолюция, който е допълнен от 8MP Ulra-Wide и 2МР Depth асистиращи сензори. Максималното качество на снимките и клиповете се допълва от ISP 5.0 Image Sensor, който се използва и от по-мощния Kirin 990 процесор.   Huawei Honor X10 5G предлага още светлочувствителност ISO 153600, Super Night Scene 2.0 режим за снимане вечер, опция за запис на 4K UHD видео, 960fps Slow-Motion режим и др. Допълнително ще разберем колко ще струват 6GB/8GB RAM версиите на смартфона в Европа.    Oще от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.
премиера
Най-интересните функции в смартфоните Honor 30, Honor 30 Pro и Honor Pro +
Най-интересните функции в смартфоните Honor 30, Honor 30 Pro и Honor Pro +
Hono 30 Pro и 30 Pro+ имат на разположение централни процесори HiSilicon Kirin 990 5G. Те са осем ядрени, изградени по 7nm технология и имат ядра групирани в общо 4 групи. Съответно две Cortex-A76 ядра с 2.86GHz тактова честота,  още две Cortex-A76 на 2.36 GHz и четири Cortex-A55 с 1.95 GHz честота. Стандартният Honor 30 също има процесор на 7nm, но това вече е HiSilicon Kirin 985 5G. 
Honor
Honor искат да продадат 100 млн. смартфона през 2021г.
Honor искат да продадат 100 млн. смартфона през 2021г.
Huawei продължават да се радват на невероятен успех в световния пазар на смартфони. За няколко години компанията се превърна в лидер и сериозен източник на технологични иновации. Търговските санкции на американското правителство объркаха сериозно плановете за доминация на Huawеi в мобилната индустрия. Китайският производител разработва алтернативна операционна система за смартфони с името HarmonyOS, но също така бяха принудени да продадат бизнеса с Honor смартфони в сделка за $15 млрд. Решението е крайно, но представлява единственият вариант този бранд да продължи да се развива  без да е засегнат от санкциите. Най-голямото предимство е възможността да се доставя свободно хардуер от големи партньори като Qualcomm и MediaTek. По този начин компанията ще може да продължи да разработва и предлага на пазара устройства, с които да привлича вниманието на аудиторията, особено на европейския пазар. Именно заради това компанията остава уверена, че положителното представяне в развитието на Honor в глобален мащаб ще продължи и през 2021г.     Главният изпълнителен директор на Honor, Жао Минг си постави амбициозната цел Honor да бъде най-популярния бранд в пазара на смартфони в Китай. Това постижение ще окаже сериозно влияние върху позициите на бранда в световен мащаб. Шефът на Honor смята, че е реалистична цел да очакваме повече от 100 млн. продажби на устройства Honor през 2021г. Водещ приоритет ще бъдат устройствата с поддръжка на 5G технологията, които имат луксозни дизайни и добри камери. Вече са стартирани преговори с Qualcomm и MediaTek, които да регламентират бъдещите доставки на хардуер за новите модели на Honor, които ще видим през 2021г.   Още от Digital: Създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г.
Huawei
Създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г.
Създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г.
Huawei разгръщат стратегията си в пазара на премиум смартфони с две атрактивни серии: Huawei P и Huawei Mate Series. Компанията спазва стриктно график, който предвижда премиери на нови модели през първото и третото тримесечие на каледнарната година. Впечатляващите технологии и невероятните камери, които предлагат устройствата позволиха на Huawei да стане най-големият производител на смартфони в света за второто тримесечие на 2020г. Постижението е още по-сериозно в контекста на търговските санкции на САЩ срещу компанията, които лимитират възможностте за нормални бизнес отношения. Huawei не могат да използват Android и Google Play в новите си модели и също така разчитат на бранда Honor, за да бъдат влиятелен фактор сред по-евтините смартфони. Голямо предимство на смартфоните Honor е, че предлагат премиум функции на по-достъпна цена. Влошените отношения между Китай и САЩ, обаче принуди Huawei да продаде  бизнеса със смартфони Honor на Zhixin New Information Technology. Финансовите параметри на сделката достигат до $15.2 млрд., като Honor ще прожълди да оперира като самостоятелна компания.     Новият купувач представлява китайски консорциум от над 30 търговски дружества, като сделката се очаква да преодолее част от ограниченията. Отделянето на Honor в компания, която не се контролира директно от Huawei е единствената възможност да продължи да се развива този бизнес. Въпреки това не е изключено САЩ да опитата да наложат допълнителни ограничения на Honor след финализирането на сделката. Основателят на Huawei, Рен Женгфей дори изрази надежда, че Honor не само могат да повторят успеха, но дори и да бъдат още по-популярни от смартфоните на компанията-майка. В свое изявление за South China Morning Post той уточни, че е безпредметно вече да се свързват Honor и Huawei, тъй като двата бранда ще имат различно бъдеще. Премиерата на бранда е преди седем години, като през миналата година са реализирани продажбите на 70 млн. смартфона Honor на световния пазар. Според IDC този бизнес генерира 28% от всички доставки на Huawei през първото тримесечие и приходи от над $10 млрд.   Още от Digital:  Honor Play 4 Pro е смартфон с IR сензор, който може да измерва телесната температура
Honor
Официално: Huawei продава бизнеса със смартфони Honor на Zhixin New Information Technology
Официално: Huawei продава бизнеса със смартфони Honor на Zhixin New Information Technology
Huawei ще разчитат предимно на HarmonyOS, за да разширяват дългосрочно влиянието си в мобилната индустрия. Операционната система ще има стратегическо значение за оцеляването на компанията, която е оставена извън Android и Windows екосистемите. Скоро разбрахме повече за подобренията в HarmonyOS 2.0, която ще дебютира на пазара на смартфони през следващата година. Търговските санкции и невъзможността да купуват хардуер, който е произведен с американски технологии продължава да създава големи проблеми за Huawei. Някои компании, като Qualcomm получиха лиценз за доставка на 4G процесори, но това е само частично решение с временен характер. Специфичната ситуация дори създаде предпоставки за продажба на бизнеса със смартфони Honor. Реализирането на подобна сделка е част от амбициозния план на китайския гигант да преодолее санкциите на САЩ и да продължат да бъдат конкурентни на останалите водещи компании. Сега разбираме, че това не са просто спекулации, тъй като Huawei наистина ще се разделят с тази ключова дивизия. Информацията бе потвърдена официално от компанията.     Huawei определиха "трудните времена, в които живеем" и огромния натиск на търговското ембарго върху компанията като основна причина за продажбата. Сделката се реализира изцяло с идеята Honor бранда да продължи да бъде част от мобилната индустрия, както досега. В настоящата ситуация е невъзможно Huawei да купува хардуер и да разработва смартфони с оптимално качество. Новият собственик на Honor  се казва Shenzhen Zhixin New Information Technology и ще има много повече възможности да доставя компоненти и да предлага атрактивен хардуер на потребителите. Ползата от това бизнес решение ще имат всички страни, включително доставчиците, търговските партньори, крайните потребители и служителите на Honor. Важно е да отбележим, най-важните хора в структурата на Honor ще продължат да работят и формират бизнес стратегията на Honor по същия начин, както досега. Oт Huawei също така уточняват, че няма да има никакво участие и няма да упражняват никакъв контрол в Shenzhen Zhixin New Information Technology след финализирането на сделката.   Още от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.        
EMUI 11
Кои смартфони на Huawei и Honor ще получат първи ъпдейт до EMUI 11
Кои смартфони на Huawei и Honor ще получат първи ъпдейт до EMUI 11
EMUI 11 е следващата голяма версия на потребителския интерфейс, с който работят смартфоните на Huawei. Вече се работи усилено над ъпдейта, който се очаква да е достъпен през третото тримесечие. Информацията бе потвърдена от Уанг Ченглу, който е президент на Consumer Business Software Department дивизията на компанията.  Това означава, че собствениците на устройства, които са съвместими с EMUI 11 ще могат да изпробват новите функционалности преди края на септември. Huawei допълнително ще разкрият пълния списък на смартфоните, които ще бъдат актуализирани към интерфейса. Все пак вече имаме представа за първите модели, които вероятно ще получат ъпдейта. Едно от интересните подобрения е свързано с "Distibuted Technology", която предлага поддръжка на HD видео разговори между няколко устройства. Следващата версия ще позволи да свързваме часовници, таблети, лаптопи и умни часовници, в допълнение към смартфоните.  Ако се интересувате от EMUI 11 е добре да знаете кои ще са първите устройства на компанията, които ще получат ъпдейта. Етои и кои са те, според GizChina.       Eто кои устройства от Mate серията първи ще бъдат актуализирани към интерфейса:   Huawei Mate 30 Pro Huawei Mate 30 Huawei Mate 30 RS Porsche Design Huawei Mate 20X Huawei Mate 20X Pro Huawei Mate 20 RS Porsche Design Huawei Mate X   Компанията също така обещава бързи ъпдейти за собствениците на флагманите от Huawei P-Series:   Huawei P40 Huawei P40 Pro Huawei P30 Huawei P30 Pro   EMUI 11 ще е наличен за още няколко атрактивни модела с бранда Huawei Nova:   Nova 6 5G, Nova5T Nova 5T Pro Nova 5z Nova 5i Pro   Aктуализацията ще е оптимизирана и за някои представителите на Honor гамата:   Honor V30 Pro Honor V20 Honor 20 Pro Honor 20s Honor 20 Youth Edition Honor 9X Pro       Още от Digital: Huawei EMUI 11 (Android 11) ще бъде представена през третото тримесечие на 2020г.
Honor Play 4 Pro
Honor Play 4 Pro е смартфон с IR сензор, който може да измерва телесната температура
Honor Play 4 Pro е смартфон с IR сензор, който може да измерва телесната температура
Honor изненадаха потребителите с премиерата на два нови смартфона от средния клас, които се казват Play 4 и Play 4 Pro. Както името подсказва вторият модел е по-интересният и предлага една уникална функционалност. Причината е, че Honor 4 Play Pro може да измерва температурата на човешкото тяло, което е възможно с IR сензор. Това е подходяща характеристика в контекста на пандемията от COVID-19. Потребителите трябва да приближат смартфона до челото си и да изчакат няколко секунди, за да видят каква е актуалната температура. Според официалните данни на Huawei това е възможно както за хора, така и за животни. Самият сензор е в състояние да улавя разлика в температурните стойности от -20 градуса до +100 градуса по Целзий. Определено това е най-любопитната характеристика, която ще ни предложи Honor 4 Play Pro. Потребителите ще могат да избират между два цвята, а именно син и черен, съобщава AndroidCommunity.     Останалите технически спецификации на Honor Play 4 Pro включват 6.57-инчов LCD дисплей с Full HD+ резолюция и двойна селфи камера, която съчетава 32МР+8МР UltraWide сензори. Вградената батерия е със заряд от 4200mAh и предлага възможност за 40W бързо зареждане. Компанията обещава за 30 минути да заредите от 0 д0 70%. В задната част на Honor Play 4 Pro има 1/1.7" Sony IMX600 сензор с 40-мегапикселова резолюция и RYYB филтър. От Honor уверяват, че камерата улавя с 40% повече светлина и има максимална светлочувствителност ISO oт 204 8000. Вторият обектив предлага трикратно оптично мащабиране (5x Hybrid и 30х Digtial Zoom). Предвидена е оптична стабилизация на изображенията и лазерна система за автофокус. Смартфонът работи с Kirin 990 процесор, който е допълнен от 8GB RAM.  Със сигурност поддръжката на 5G мрежи е едно от предимствата на смартфона пред конкурентните му в този ценови клас. Очаква се продажбите да стартират на цена от порядъка на €370.   Още от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.
Honor
Honor 30S ще се продава в Европа за €320
Honor 30S ще се продава в Европа за €320
Honor е важна част от стратегията на Huawei да бъде влиятелен фактор сред смартфоните от средния и ниския ценови клас. Компанията продължава периодично да ъпдейтва своето портфолио с нови предложения, които са предназначени за европейските потребители. Поредният модел, който става част от стратегията е Honor 30S.  Tова устройство бе представено на китайския пазар преди няколко седмици, но скоро ще стартират продажбите и сред държавите от Европа. Потребителите ще могат да купят смартфона в три различни цвята: Silver, Purple и Black. Цената на версията с 6GB RAM + 128GB вградената ще бъде от порядъка на €320.  Първата техническа характеристика, която ще споменем е 6.5-инчов дисплей с Full HD+ резолюция от 2400х1080 пиксела, съотношение на екрана от от 20:9 и поддръжка на HDR10 видео. Honor 30S се захранва от 7-нанометровия Kirin 820 процесор, който е оптимизиран за 5G технологията. Това е осеямдрен чип, който използва четири Cortex-A55 с работна честота от 1.8GHz, още три с Cortex-A76 дизайна и 2.22GHz, както и 2.36GHz ядро с Cortex-A76 дизайна. Honor 30S също така работи с Mali-G57 графичен процесор, който е с шест ядра. Компанията планира да продава на европейския пазар конфигурации на смартфона с 6GB/8GB RAM и 128GB/25GB вградена памет.  Любителите на фотографията ще могат да експериментират с четворната задна камера, която включва основен 64-мегапикселов с  f/1.8 апертура и PDAF система за автофокус.  Другите три сензора представляват съчетание от 8MP UltraWide, 2MP Macro и 2MP Depth камери. Отпред има 16-мегапикселова камера за селфита и видео разговори с Full HD резолюция, която е вграден в малък отвор в горния ляв ъгъл на дисплея.  Батерията на устройството е с 4000mAh заряд и поддържа 40W система за бързо зареждане, която позволява да захраните смартфона от 0 до 70% за около 30 мин.  Премиерата на този атрактивен модел на Honor ще засили конкуренцията сред достъпните смартфони на европейския пазар. Остава да видим кога точно стартират продажбите на Honor 30S сред държавите на континента.    Още от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.
предпремиера
Какви са техническите характеристики и цената на смартфоните Honor X10 и Honor X10 Pro
Какви са техническите характеристики и цената на смартфоните Honor X10 и Honor X10 Pro
Визуално двата модела ще са почти еднакви, като прилика ще имаи в техническите им характеристики, но логично няма да са еднакви, което се вижда и от разликата в цените им.
сматфони
Honor 30 Pro+ е вторият най-добър смартфон за снимки в света след Huawei P40 Pro, според DxOMark
Honor 30 Pro+ е вторият най-добър смартфон за снимки в света след Huawei P40 Pro, според DxOMark
Honor 30 Pro+ e името на новият флагман от популярния бранд на Huawеi, който предлага впечатляващи иновации във всеки един аспект. Смартфонът има 6.57-инчов AMOLED дисплей, който е извит от двете страни и сензор за отпечатък в екрана, който поддържа 90Hz честота за опресняване на кадрите. Бързата скорост се гарантира от 7-нанометров Kirin 990  процесор, който е допълнен от 8GB RAM и 256GB UFS 3.0 памет. Honor 30 Pro+ поддържа 5G технологията и предлага най-добрите камери в своя ценови клас. Любителите на мобилната фотография могат да се възползват от предимствата на четири камери в задната част.  Основният обектив на устройството е с 50-мегапикселова резолюция и има същия 1/1.28" сензор, който използва Huawei P40 Pro.  Единствената разлика е отсъствието на оптична стабилизация на изображенията в новия модел. Специализираната телефото камера на смартфона е базирана на перископ обектив с фокусно разстояние от 125mm. Въпреки това е в състояние да заснема изображения с 8MP сензор, вместо 12МР еквивалент. Honor 30 Pro+ също така използва 16-мегапикселов 1/3.09" Ultra-Wide сензор с f/2.2 aпертура и PDAF автофокус, който  предлага по-широко поле на видимост от 17mm. За разлика от Huawei P40 Pro при този модел няма ToF сензор и цветен филтър.      Друга разлика с флагмана Huawei P40 Pro, е че при този модел няма ToF сензор и цветен филтър. Четвъртият компонент от камера модула е 2MP Depth Sensor, като устройството може да заснема 4K съдържание при 30/60fps, както и HDR видео. Новият смартфон от бранда Honor използва усъвършенствани софтуерни алгоритми, с които намаляват околния шум, разширява динамичния диапазон и генерира по-реалистични и наситени цветове. Специализираният AI RAW използва няколко RAW кадъра за още по-добър детайл и може да се използва от трите основни камери, включително при мащабиране и работа с Bokeh ефекти.  Honor са разработили система за автоматично балансиране на бялото, която използва невронни мрежи и се прилага, както при правене на снимки, така и при запис на видео с основната камера. Honor 30 Pro+ се възползва и от подобренията във "Field-Of-View Fusion" алгоритмите на компанията, които комбинират много кадри от първичната камера и телефото сензора при настройка на коефициента на увеличение между 3х и 5х. Софтуерните функции за обработка на изображенията включват още Super Resolution и HDR. В предната част има двойна камера с 32МР f/2.0 и 8МР f/2.2 сензори.  Honor 30 Pro+ отчита резултат от 125 точки в DxOMark, което прави вторият най-добър смартфон за снимане след Huawei P40 Pro (128).   Още от Digital: Honor V30 Pro има втората най-добра смартфон камера в света, според DxOMark
DMCA.com Protection Status