Honor е дъщерен бранд на Huawei, който има огромна заслуга за впечатляващия успех на компанията през последните тримесечия. Китайският гигант вече е фокусирал вниманието си върху 5G технологията, която може да се превърне в солиден източник на приходи. Лично президентът на Honor, Джордж Жао потвърди в свое изявление, че първият смартфон с поддръжка за 5G мрежи и този бранд ще стане факт през втората половина на годината. 

 

Все още не разполагаме с детайли за името или техническите спецификации на смартфона. Mного е вероятно, обаче още преди това да видим първия 5G модел на Huawei. В края на месеца е мобилния конгрес в Барселона, което е удобна възможност за подобна премиера. Трябва да отбележим също, че необходимата инфраструктура за технологията се очаква да бъде готова най-рано през лютото при това единствено в най-развитите държави, предаде AndroidAuthority.

 

 

Водещите производители на Android проявяват огромен интерес към 5G мрежите и ще представят собствени смартфони, които са оптимизирани за тях преди края на 2019г. Huawei ще се опитат да изпреварят Samsung с подобна премиера на пазара и така да си спечелят важно предимство пред най-големия си конкурент в мобилната индустрия. Toва е гаранция, че ще видим множество 5G модели, а конкуренцията между компаниите ще допринесе за по-изгодната им цена в следващите месеци.

 

Още от Digital: Huawei ще заложат на 5G смартфони и четири задни камери с 10х увеличение през 2019г.