Huawei вече се утвърдиха като единствената компания, която може да конкурира Samsung в пазара на смартфони с Android. Китайският гигант проявява голям интерес към геймърските устройства, в които вижда голям потенциал за бъдещ растеж. Компанията представи официално новия Honor Play, който е създаден с идеята да отговори дори на най-претенциозните любителите на игрите. Всъщност това е първият геймърски смартфон на Huawei, който предлага впечатляващ хардуер и технически спецификации, предаде  TheVerge.

 

Дисплеят е с 6.3-инчов диагонал и поддържа Full HD резолюция и съотношение на екрана от 19.5:9, което го прави подходящ не само за игри, но и за мултимедийно съдържание. Бързата скорост на работа се гарантира от Kirin 970 процесор, който е допълнен от 4GB RAM и ще гарантира 4D гейминг на потребителите. Най-интересната характеристика на смартфона е поддръжката за технологията GPU Turbo. Това е иновация, която увеличава мощността на графичния процесор с 60%, но също така намалява консумацията на енергия с 30%.

 

 

Алгоритми с изкуствен интелект анализират в реално време видеото и звука, а след това с вибрация реагират на различните събития в игрите. Благодарение на тази технология се постигна и 3D аудио качество. Honor Play има сензор за пръстов отпечатък на гърба и USB Type-C конектор. Основната камера е с 16-мегапикселова резолюция и има f/2.2 апертура, като на гърба има и допълнителен 2MР сензор. Huawei допълнително ще разкрият повече детайли кога и на каква цена ще стартират продажбите на Honor Play на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Huawei ще получат технологията GPU Turbo