Honor са доста активни след като компанията продължи самостоятелното си съществуване след продажбата на бизнеса от Huawei. Реализирането на сделката има две основни предимства. Първото е свързано с възможността да купуват свободно хардуер от американски производители.

Още по-важното за потребителите е, че смартфоните с бранда Honor могат да използват Android, както и да имат достъп до приложенията в Google Play. Tова е ключово за популярността на компанията сред европейските потребители.  Вече ви съобщихме за подобренията в Honor 50 и Honor 50 Pro.

Следващите устройства на компанията ще бъдат представени на 12 август, когато се очаква гъвкав смартфон на Honor, както и Honor Magic3. Ново видео в социалната мрежа Weibo показва Magic3 и неговата двойна камера за селфита разположена в отвори в горния ляв ъгъл на дисплея.

Прави впечатление и наличието на по-голямо пространство от обичайното между двата сензора, което вероятно е индикация за добавянето на ToF 3D сензор за по-добро лицево разпознаване.

 

 

Техническите параметри на камерата не са известни. Honor Magic3 ще бъде 6.67-инчов смартфон с дисплей произведен от BOE Technology и QHD+ резолюция. Смартфонът ще поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите и ще е наличен в конфигурации с 8GB/12GB RAM и 128GB/256GB/512GB UFS 3.1 памет.

Вградената батерия е с мощност от 4500mAh и използва 66W бързо зареждане. Honor Magic3 ще работи с Android 11 и услугите на Google с Magic 5.0 UI. Фърмуер ъпдейт потвърди, че Pro версията на смартфона ще е оптимизирана да предложи 100х дигитален зуум.  Този модел ще има 5000mAh батерия и 16GB RAM.

Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888+ процесор. Цените се очаква да са в порядъка на $650-$780.

 

Още от Digital: Leica ще разработват камерите за смaртфоните на Xiaomi и Honor