Honor вече оперира като самостоятелно дружество, след сделката за продажба на този бизнес от Huаwei. Този бизнес ход е предпоставка Honor да бъде успешен бранд, тъй като ще има достъп до хардуер на американски производители. Вече разбрахме, че новите смартфони на компанията ще използват и услугите на Google, което е ключово за популярността им на европейския пазар. 

Една от предстоящите серии устройства, която ни очаква с този бранд е Honor Magic3 и ще включва четири отделни устройства. Това ще са Honor Magic3, Magic3 SE, Magic3 Pro и Magic3 Pro+. Официалната премиера на смартфоните ще стане на 12 август, като данните бяха потвърдени от Honor. 

От GizmoChina сега публикуват малко повече детайли за спецификациите, които ще предложи Honor Magic3. Новият модел ще споделя доста сходни характеристики с Huawei Mate 40.

 

 

Първата ключова характеристика е дисплея, който ще бъде със 6.76-инчов диагонал и ще поддържа QHD+ резолюция от 2772х1344 пиксела. Самият панел е базиран на AMOLED технологията и ще бъде произведен от BOE Technology. В горния ляв ъгъл ще има отвор за две селфи камери, чиято резолюция все още не е известна. 

Високата производителност на Honor Magic3 ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888+ процесор. Новият модел ще поддържа 120Hz честота за опресняване, HDR10+ видео и ще има Gorilla Glass Victus защитно стъкло. Компанията ще продава различни конфигурации с 8GB/12GB RAM и 128GB/256GB вградена памет.

Honor Magic 3 ще работи с Magic UI 5.0 интерфейса, който е базиран на Android 11. Батерията ще е със заряд от 4500mAh и ще поддържа 50W безжично зареждане. В задната част има четири камери, като смартфона ще използва GMS услугите на Google. 

 

Oще от Digital: Смартфоните на Honor ще използват услугите на Google