Huawei продължават да бъдат доста активни в пазара на смартфони въпреки търговските санкции и невъзможността да използват услугите на Google в някои от своите модели. Компанията представи официално Honor 9X през лятото, като досега устройството може да се открие единствено на китайския пазар. Сега разбираме, че Honor планират да стартират продажбите на смартфона и на европейския континент, съобщава Pocket-Lint. Цената не е е потвърдена, но се очаква да е около €348.

 

Добрата новина за потребителите е, че устройството ще предлага достъп до популярните приложения и услуги на Google. Новият модел също така има подвижна селфи камера, която се прибира в задната част. По този начин Honor 9X предлага безрамков дисплей, който заема цялото пространство отпред. Самият екран е базиран на IPS технологията и е с диагонал от 6.59 инча. В задната част има тройна камера, която съчетава 48MP f/1.8, 8МР f2.4 и 2MP Depth Sensor oбективи.

 

 

Сензорът за пръстов отпечатък също е разположен на гърба на смартфона. Бързата скорост се гарантира от Huawei Kirin 710F процесор, който е допълнен от 4GB или 6GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 64GB или 128GB. Батерията е с капацитет от 4000mAh, като устройството работи  под управлението на потребителския интерфейс EMUI, който е базиран на Android 9.0 Piе. Допълнително ще научим повече детайли за премиерата на Honor 9X на европейския пазар, което вероятно ще стане факт в следващите седмици.

 

Още от Digital: Смартфоните Huawei и Honor ще получат Android Q веднага след Google Pixel