Honor 30 Pro+ e името на новият флагман от популярния бранд на Huawеi, който предлага впечатляващи иновации във всеки един аспект. Смартфонът има 6.57-инчов AMOLED дисплей, който е извит от двете страни и сензор за отпечатък в екрана, който поддържа 90Hz честота за опресняване на кадрите.

Бързата скорост се гарантира от 7-нанометров Kirin 990  процесор, който е допълнен от 8GB RAM и 256GB UFS 3.0 памет. Honor 30 Pro+ поддържа 5G технологията и предлага най-добрите камери в своя ценови клас. Любителите на мобилната фотография могат да се възползват от предимствата на четири камери в задната част. 

Основният обектив на устройството е с 50-мегапикселова резолюция и има същия 1/1.28" сензор, който използва Huawei P40 Pro

Единствената разлика е отсъствието на оптична стабилизация на изображенията в новия модел. Специализираната телефото камера на смартфона е базирана на перископ обектив с фокусно разстояние от 125mm. Въпреки това е в състояние да заснема изображения с 8MP сензор, вместо 12МР еквивалент.

Honor 30 Pro+ също така използва 16-мегапикселов 1/3.09" Ultra-Wide сензор с f/2.2 aпертура и PDAF автофокус, който предлага по-широко поле на видимост от 17mm. За разлика от Huawei P40 Pro при този модел няма ToF сензор и цветен филтър. 

 

 

Друга разлика с флагмана Huawei P40 Pro, е че при този модел няма ToF сензор и цветен филтър. Четвъртият компонент от камера модула е 2MP Depth Sensor, като устройството може да заснема 4K съдържание при 30/60fps, както и HDR видео.

Новият смартфон от бранда Honor използва усъвършенствани софтуерни алгоритми, с които намаляват околния шум, разширява динамичния диапазон и генерира по-реалистични и наситени цветове.

Специализираният AI RAW използва няколко RAW кадъра за още по-добър детайл и може да се използва от трите основни камери, включително при мащабиране и работа с Bokeh ефекти. 

Honor са разработили система за автоматично балансиране на бялото, която използва невронни мрежи и се прилага, както при правене на снимки, така и при запис на видео с основната камера. Honor 30 Pro+ се възползва и от подобренията във "Field-Of-View Fusion" алгоритмите на компанията, които комбинират много кадри от първичната камера и телефото сензора при настройка на коефициента на увеличение между 3х и 5х.

Софтуерните функции за обработка на изображенията включват още Super Resolution и HDR. В предната част има двойна камера с 32МР f/2.0 и 8МР f/2.2 сензори. 

Honor 30 Pro+ отчита резултат от 125 точки в DxOMark, което го прави вторият най-добър смартфон за снимане след Huawei P40 Pro (128).

 

Още от Digital: Honor V30 Pro има втората най-добра смартфон камера в света, според DxOMark