Все по-често получаваме зрителски и читателски питания в които се интересувате от смартфоните на марката Honor. Както знаете, това е подбранд на Huawei, който от 2013г. насам произвежда по-бюджетни и младежки насочени смартфони с качества съпоставими с тези на прайм бранда Huawei. В това свое видео ревю ще ви запознаем подробно с актуалният флагман на марката – уважаеми дами и господа Honor 20 Pro.

 

 

Още с отварянето на кутията на смартфона ни очаква първата приятна изненада – дизайнът му е страхотен, особено в Purple цвета в който го тествахме ние. Освен него можете да намерите Honor 20 Pro в Phantom Blue, Phantom Black и Icelandic Illusion. Важно е да се отбележи, че цветен е не само стъкленият гръб, но и периферната част, която е направена от метал. Как можете да разберете, дали периферията на даден смартфон е метална  ли?

 

 

Погледнете дали е направена от цяло парче или е прекъсната от един или няколко прореза. Това са местата под които се намират антените на телефона, защото както знаем радиовълните изпитват затруднение при преминаване през метал. Конкретно при Honor 20 Pro антените са двойни, като Wi-Fi връзката е много добра. Офисът ни се намира на шести етаж и без антената на рутера да е специално насочена навън, на паркинга долу, смартфона все още има връзка към рутера. Когато тествахме iPhone 11 Pro например, на същото място сигналът се губеше. Мобилната 4G мрежа също е на ниво, като смартфонът е Dual SIM. Слотът за карти се отваря с помощта на игла, която имате в комплекта.

 

 

При Honor 20 Pro имаме добри впечатления и от Bluetooth 5.0 връзката. Модулът е от ново поколение и покрива още A2DP, aptX HD и LE. Тук за теста си използваме Smart гривната Honor Band 5, която ще ви покажем в отделно видео ревю по-късно. Тренирайки във фитнеса, когато оставим телефона си в шкафче в залата и тренираме из цялата ѝ площ, връзката не се губи.

 

 

Продължавайки да разглеждаме периферията на Honor 20 Pro ще отбележим, че в бутона за активиране в дясно е поместен Fingerprint сензор. Четецът на пръстови отпечатъци работи отлично. Тестът ни с 10 последователни опита за отключване не отчита нито един неуспешен. Освен с пръст, можете да отключите телефона и посредством Face recognition софтуер който с помощта на предната камера разпознава лицето ви. Смартфонът има само един високоговорител, като решетката му се намира долу. Ето саунд тест, който направихме с него. Honor 20 Pro няма 3.5мм аудио жак, за да свържете слушалки, трябва да използвате този донгъл към USB Type-C, който имате в комплекта.

 

 

Дисплеят на смартфона е с 6.26“ диагонал и съотношение на страните 19.5:9 и FHD+ резолюция 2340х1080. Той е с характерната Punch Hole дупка при която предната камера е вградена в самия дисплей. Доста ефектно решение, което идеално си пасва с някои тапети при които дупката може да е например окото на папагал. Дисплеят заема 85% от цялата лицева част, като забележете колко тънка е рамката около всичките 4 страни. Цветовете на дисплея са много наситени и реалистични.

 

 

Средната яркост която измерваме е 490cd/m², с цели 94% разпределени по цялата зрителна площ. Това е доста добро постижение, което ще забележите най-точно при изцяло черен, но активиран дисплей. При него няма да се разграничават по-светли и по-тъмни зони както на по-нискокачествените дисплеи. В резултат и умората в очите ви ще бъде значително по-ниска. Яркостта на дисплея е достатъчно висока, че спокойно да работите с него когато навън грее ярко слънце или към дисплея е насочена лампа. Ъглите на странично виждане също са доста добри и се доближават до тези на AMOLED дисплеите. Honor не споменават в параметрите на телефона си, с каква протекция е дисплеят, но такава има. Освен нея, 20 Pro идва и с вграден върху дисплея протектор.

 

 

В свободна продажба в България, цената на Honor 20 Pro е около 950лв. От родните телекоми, Honor 20 Pro намираме единствено в портфолиото на A1, като там с най-скъпият тарифен план и с договор за 2 години, цената на смартфона спада до 720лв. Като към 20 Pro получавате като бонус фитнес гривната Honor Band 5 и външна батерия. Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона Honor 20 Pro. В нея ще разгледаме и тестваме хардуера, софтуера, батерията и камерите.