Вече ви информирахме, че смартфоните Honor 20 и Honor 20 Pro ще бъдат представени на 21 май в Лондон. Водещ акцент в устройствата ще са възможностите за мобилна фотография. Huawei вече си партнират със Sony в производството на модифицирана версия на Sony IMX586 сензора, който да намери място в Honor 20 и Honor 20 Pro. Всъщност този обектив поддържа 48-мегапикселова резолюция и ще бъде допълнен от "Red-Yellow-Yellow-Blue" (RYYB) филтър, който ще замести стандартния "Red-Green-Green-Blue" (RGGB) в  смартфоните.

 

Последните данни на GizmoChina също така разкриват, че Honor 20 Pro ще е оборудван със Sony IMX600 камера обектив, който използва традиционния RGGB филтър. Двете устройства ще имат дисплеи с OLED технологията, които ще предложат на потребителите големина от съответно 6.1" и 6.5". Смартфоните ще са оборудвани и със сензори за пръстов отпечатък вградени в екрана. Високата производителност ще се гарантира от 7-нанометровия Kirin 980 процесор, който ще е допълнен от 6GB или 8GB RAM. 

 

Honor 20 ще разполага със 3650mAh батерия, докато при Pro версията ще има още по-голям капацитет. Предвидена е и опция за 22.5W бързо зареждане. Смартфоните ще работят с EMUI 9, който е базиран на Android 9.0 Pie и ще имат 32-мегапикселови камери за селфита и видео разговори в предната част. Другата съществена разлика е, че Honor 20 ще предложи тройна задна камера, докато Honor 20 Pro ще има четири сензора на гърба. Остава да се въоръжим с търпение, за да разберем каква ще бъде цената на европейския пазар.

 

Още от Digital: Huawei не планира да разделя бизнеса си със Honor смартфони в отделна компания