Вижте още видео ревюто: Honor 20 и Honor 20 Pro - Дисплей, хардуер, софтуер, камера и батерия

 

В края на Май месец се състоя световната премиера на смартфоните Honor 20 и Honor 20 Pro. Тогава Digital.bg беше на мястото на събитието в Лондон и ви показа първи горещите премиерни в света на мобилните телефони. Днес тези нови модели са вече в България и след като ги тестваме обстойно от известно време, идва ред да споделим с вас и преките си, неподправени впечатления от тях. Като ще започнем от Honor 20.

 

 

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, със сигурност си спомнят Honor View 20, който ви показахме преди година. Той е предшественика на модела, който ви показваме в това видео ревю. По тази причина, тук таме ще го използваме като база за сравнение. За да хвърлим малко светлина в моделната гама на Hpnor ще ви кажем, че про View 20, нямаше Pro модел, доколкото тази година има два флагмана и Honor 20 Pro. Pro версията има повече RAM памет и сторидж, по-голяма батерия и малко по-различни основни камери, при които има 3х оптично приближаване. Иначе всичко останало в телефона е същото, а цената му е с около 200лв по-висока.

Разлика има и при цветовете, които при Pro са Phantom Blue и Black, а тук имаме цели 3 - Midnight Black, Sapphire Blue и Icelandic white. Ние сме взели за тест сапфирено синият и той определено изглежда ефектно. Гърбът е огледален, но когато го погледнем от близо забелязваме обем, сякаш не гледаме отражението си, а холограма. Материалът от който е направен гърбът е стъкло върху което следите от пръстови отпечатъци личат само когато гледаме под ъгъл.

 

Повърхността се пързаля доста, така че бихме ви препоръчали да си вземете предпазен кейс. Иначе заради заоблените си форми Honor 20 е удобен за държане в ръка. Размерите му 156.9мм на 75.4мм пък позволяват да работите с една ръка, защото с палец можете да достигате до срещуположният край на дисплея, без особено затруднение.  

 

 

Това е кутията на Honor 20, в нея освен смартфона има бързо 22.5W зарядно, кабел за пренос на данни и игла за отваряне на SIM слота. Той е от хибриден тип – тоест в него можете да поставите или две nano SIM, или nano SIM +micro SD. Останалата част от периферията на телефона е не по-малко интересна, като основен акцент ще направим върху четецът на пръстови отпечатъци. Ако при повечето смартфони Fingerprint сензора е отделен от бутона за активиране, при Honor 20 те са на едно и също място. Бутонът е едновременно сензорен и механичен. Тоест, за да отключите телефона не е нужно да натискате бутона, а само да го докоснете.

 

Тестовете ни показват, че сензорът работи надеждно и бързо. При 10 последователни опита за отключване не маркираме нито един неуспешен. Периферната лайсна на Honor 20 е метална, като по тази причина горе и на две места долу, тя е прекъсната от поликарбон под който се крият антените за телефония и интернет. Също горе и долу има две дупчици, под които се намират двата микрофона, горният от които е шумоподтискащ. Той е идеален помощник не само при разговори, но о когато записваме видео. Това е записано в шумна среда, за да добиете реална представа за качеството. Honor 20 има само един високоговорител и той се намира долу.

 

Звукът от него е сравнително силен и чист, но когато гледате видео или играете игри хоризонтално, внимавайте да не запушите с длан решетката. За да предотвратите този проблем, винаги дръжте телефона с говорител на дясно. Това пък е саунд тест, който направихме на високоговорителя. Разглеждайки периферията на смартфона, ще отбележим още наличието на една екстра, която все по-рядко се среща, а е много ценна. Инфра червеният порт (IRDA) горе. Благодарение на него, можете да използвате Honor 20 като дистанционно за телевизора, аудио системата или климатика си.  

 

Част от дизайна на новият Honor 20 е и неговият FullView дисплей, с вградена в горната лява част селфи камера.  Определено това е тренд и телефонът е доста ефектен и разпознаваем. Подробно обаче ще разгледаме дисплея на Honor 20 във втората част на нашето видео ревю. Тя ще бъде по-техническа и в нея ви очакват още впечатления от хардуера, софтуера и батерията. На камера, по традиция сме отделили отделно фотографско видео. Както обичаме да казваме – интересното тепърва предстои.