Honda разработват футуристичен прототип на автомобил, който се казва NeuV и ще бъде показан на изложението CES 2017. Впечатляващият дизайн на този модел не е единствената му интересна характеристика. Компанията го определи като "автоматизиран електрически автомобил", който има собствена индивидуалност и емоции. Honda си партнират с инженери на Cocoro SB в създаването на уникален софтуер с изкуствен интелект, който е кръстен "Emotion Engine", предаде Endagdet. 

 

Според официалните данни тази технология позволява на Honda NeuV да реагира на разговорите и настроенията на водачите. Основната идея е да се установи емоционална връзка между концептуалния автомобил и бъдещите му собственици. Това вероятно означава, че Honda NeuV ще работи с усъвършенстван виртуален асистент, който използва изкуствен интелект. Компанията засега пази в тайна техническите характеристики на прототипa и ще разкрие повече детайли на технологичното шоу в Лас Вегас, което стартира на 5 януари.

 

Прави впечатление eлегантното, прозрачно покритие в предната и горната част на двуместния автомобил. Компактните му размери го правят подходящ за градските условия. Идеята бъдещите ни коли да поддържат изкуствен интелект е доста интересна. Предстои да видим как инженерите на Honda ще интегрират тази технология в концептуалния NeuV. Новият автомобил може да се превърне в една от най-запомнящите се премиери на изложениeто CES 2017.

 

Вижте как ще се промени дизайна на луксозните автомобили в следващите 100 години