Uber е иновативна платформа, която промени начина, по който се придвижваме в натоварените градски условия и то на достъпни цени. Нейната популярност сред потребителите е основната причина и други компании да разработват услуги за превоз, за да се конкурират с Uber. Grab e добър пример в това отношение и в момента оперира на територията на шест азиатски държави, включително и Южна Корея. Потребителите могат да си наемат не само автомобили, но дори и мотоциклети, за да се придвижват бързо до желаната от тях локация.

 

В момента компанията има пазарна капитализация от $3 млрд. и вече получи инвестиции в размер на $750 млрд. от SoftBank, предаде TechCrunch. Последните данни разкриват, че един от най-големите производители на автомобили в Япония, а именно Honda също смята да се превърне във водещ акционер на Grab. Teпърва ще се водят преговори относно възможностите за евентуално сътрудничество между тях. Първоначално основният приоритет за Honda ще бъдат мотоциклетите.

 

Една от идеите е японската компанията да предоставя мотоциклети за водачите на Grab на по-ниска цена. Honda също така могат да подобрят възможностите на услугата за превоз със собствени системи за сигурност и телеметрия. Интересът на компанията към Grab е сигурна гаранция, че Uber ще бъдат изправени пред още по-силна конкуренция на азиатския континент. В заключение ще отбележим, че Grab се използва в 34 града в шест държави и има над 500 хил. лицензирани шофьори, както и над 24 изтегляния на своето мобилно приложение.

 

Вижте как Uber ще използват услугите на компанията, която дава сателитни снимки на Apple и Google