Батериите са ключов компонент на мобилните устройства и сфера, която е обект на внушителни инвестиции от страна на големите производители. През последните години започна да се експериментира с модерни технологии, които гарантират повече време за работа с джаджите, които използваме всеки ден. Един от най-популярните производители на автомобили, а именно Honda също проявяват интерес към тази концепция, съобщава SlashGear.

 

Японскaта компания вече разполага с работещ прототипи на батерия, която се отличава с по-висока енергийна плътност и е също така използва повече екологични материали от конкурентните продукти на пазара. Специалистите от Honda също така твърдят, че цената е доста изгодна, което ще направи технологията подходяща за интеграция към новото поколение електромобили на компанията. Прототипът на Honda отстранява промените с температурата на материалите с флуорид.

 

 

Учените са разработили и ефективен метод, с който да защитят максимално потребителите. Батериите с технологията могат да имат десет пъти по-висока енергийна плътност, но и да консумират по-малко енергия. Honda полагат много усилия да оптимизират технологията достатъчно, за да я направят достъпна за всички. От компанията тестват флуоридно-йонна клетка, която работи оптимално при стайна температура, което намалява възможността за прегряване.

 

Още от Digital: Как правилно да зареждаме батерията на смартфона