Honda и Panasonic официално потвърдиха, че ще си сътрудничат в сферата на батериите. Двете компании планират да разработят иновативни модули, които могат лесно да се сменят от потребителите. Проектът им, обаче не е насочен към автомобилите, а вместо това ще обхване електрическите мотоциклети. Новите батерии ще могат лесно да махат от превозните средства, да се презаредят и да се използват отново. Honda и Panasonic ще използват Индонезия за провеждане на серия от тестове. 

 

Дистанцията не е случайна, тъй като е третата най-голяма държава в света по отношение на броя на мотоциклети на глава от населението след Китай и Индия. Правителството постоянно търси начини как да накара жителите да използват превозни средства, които се зареждат от електрически двигатели, за да намалят трафика и замърсяването в големите градове. Именно това превръща Индонезия в най-подходящото място за експерименти за новия проект на Honda и Panasonic, информира CNet.

 

Вече са стартирали редица преговори с локални партньори, които да ускорят инсталацията на Mobile Power Packs модулите на повече дестинации. Двете компании искат да демонстрират в най-натоварените локации в Индонезия как може едновременно да се зареждат множество батерии едновременно. По този начин не само ще демонстрират възможностите на технологията, но и ще убедят повече хора да използавт подобна форма на публичен транспорт. 

 

Още от Digital: Графенът е ключа към създаването на по-мощни и евтини батерии за джаджите ни