Honda е един от най-популярните и харесваните производители на мотоциклети в света. Японската компания вече работи над идеята как да представи собствен модел, който се захранва от вятър. В момента се тества прототип с името Honda CB4 Interceptor и бе показан за първи път по време на изложението EICMA в Милано. Засега този проект е само концепция, но само след няколко години би могла да се превърне в реалност, съобщава DigitalTrends.

 

 

Въпросният модел следва новия "Neo Sports Cafe" дизайн. Инженерите на Honda експериментират с различни идеи как да предложат най-доброто съчетание между ендуро и мотоциклет предназначен за употреба в градски условия. Освен футуристичната визия другия ключов акцент на 2017 Honda CB4 e издръжливостта. Все още е твърде рано да коментираме техническите спецификации на уникалната машина на компанията.

 

 

 

Захранващата система включва турбо-вентилатор, който е разположен около LED фаровете в предната част. Когато мотоциклета се движа той се завърта създава кинетична енергия, захранваща дисплея разположен над резервоара. Въпросният тъчскрийн позволява да водачите да виждат данни за маршрута, да извършват обаждания и да свързват други джаджи към мотоциклета. Honda ще се опитат да представят първото подобно возило на пазара.

 

Вижте S.Chain - Smart катинар за Велосипед или Мотоциклет