HMD Global възстановиха частично интереса към бранда Nokia благодарение на премиерата на новата си генерация смартфони с Android. Изминаха приблизително 18 месеца от представянето на първия им модел и сега разбираме, че компанията е успяла да попадне в списъка с 10-те най-големи производителя в мобилната индустрия. Данните от последното проучване на Counterpopint Research разкриват, че през второто тримесечие нa 2018г. в световен мащаб са продадени 4.5 млн. смартфона Nokia

 

Това превръща HMD Global в деветия най-голям производител на смартфони с Android и е поредното признание за успешния им бизнес модел. Горепосочените стойности са драстично по-малки, спрямо тези на лидери в този сегмент като Samsung и Huawei, но въпреки това са доказателство, че компанията се развива в правилната посока. Следващата голяма цел пред HMD Global е да опитат да изпреварят Lenovo, които са продали 9.9 млн. смартфона през април-юни 2018г., съобщава уеб сайта на Counterpoint Research.

 

 

Доброто представяне на компанията се изразява и от факта, че са реализирали почти два пъти повече продажби от Sony за същия период. Съпоставени с резултатите от второто тримесечие на миналата годината HMD Global са отчели впечатляващ ръст от 782%. Анализаторите очакват устройствата на Nokia да продължат да набират популярност и да регистрират още по-солидни продажби в месеците, оставащи до края на годината. За да го постигнат HMD Global вече работят над няколко нови модела.

 

Oще от Digital: HMD Global получиха инвестиция от $100 млн., за да популяризират смартфоните Nokia с Android