HMD Global е името на компанията, която разработва смартфоните на Nokia с Android. Портфолиото им включва разнообразие от модели, фокусирани основни в средния и ниския ценови клас.

От HMD Global полагат много усилия да върнат старата слава на този бранд и обещават на своите потребители максимално бързи софтуерни ъпдейти. Това е възможно с Android Оne и е една от основните причини да си купите устройство на Nokia.

Можете да очаквате също така характерната издръжливост и достъпна цена на смартфоните предлагани от HMD Global на пазара.

Продължава с пълна сила и сътрудничеството между компанията и ZEISS в създаването на оптиката за камерите, които използват моделите на HMD Global. Водещ акцент в стратегията им за настоящата година ще бъде завръщането в сегмента на флагманите.

През втората половина на 2020г. се очаква да видим премиерата на Nokia 9.3, който вероятно ще предложи Qualcomm Snapdragon 865 процесор, поддръжка на 5G мрежи и по-добри камери от своя предшественик.

Компанията също така иска да вгради селфи камерата в екрана на Nokia 9.3.

 

 

Съществува вероятност HMD Global да не са готови навреме с технологията и тази интересна харарактеристика да не намери място в устройството. Компанията продължава усиелни тестове с предстоящите ъпдейти към Android 10, за да довърши графика на предвидени актуализации.

Плановете им се наложи да се променят заради световната пандемия, но HMD Global вече увериха, че забавянията няма да бъдат твърде дълго.

Успоредно с това финландският производител планира да продължи да обслужва по най-добър наачин своите клиенти.

Именно заради това компанията ще удължи гаранционния срок за мобилните телефони и смартфони в своето портфолио, които изтичат между 15 март и 15 май. HMD Global ще предоставят допълнителни 60 дни за сервизно обслужване на тези модели, съобщава SlashGear.

Съгласно промените гаранционната поддръжка ще бъде удължена до средата на юли, като HMD Global запазват правото си да предоставят още допълнително време за ремонт и обслужване, ако разпространението на COVID-19 продължи със същите темпове.

За максимално улеснение европейските потребители ще могат да използват онлайн портала за ремонт и сервиз Nokia Ebuilder през този период.

 

Oще от Digital: HMD Global разработват собствен стандарт за eSIM карти с името SIMLEY