Смартфоните на Nokia се отличават с достъпна цена, минималистичен дизайн и работят с Android One. По този начин компанията гарантира максимално бързи софтуерни ъпдейти. Устройствата на HMD Global също така са оборудвани с камери, които използват оптика на ZEISS. Всъщност партньорството между двата бранда има дълга история, тъй като първият модел с такава камера бе иновативния за времето си Nokia N93 oт 2006г. Използването на оптика ZEISS продължава да е една от уникалните характеристики на смартфоните на Nokia.

 

Само преди часове ви информирахме, че Sony Xperia 1 II e 6.5" 4К HDR смартфон с тройна камера, Qualcomm Snapdragon 865 процесор и 4000mAh батерия. Устройството разполага с четири задни камери, като три от тях имат 12МР резолюция, a другата представлява ToF 3D сензор. Интересното е, че Sony Xperia 1 II използва оптика на ZEISS, както и специалното ZEISS T покритие. Всъщност това е първия път, в който компанията се насочва към тази технология в камерите на премиум смартфоните си. Досега Sony залагаха изцяло на собствената серия от G Lens обективи в моделите Xperia.

 

Sony Xperia 1 II

 

Японският производител си сътрудничи със ZEISS в разработката на обективите за безогледални фотоапарати от дълго време. като изглежда партньорството им ще обхване и смартфоните с Android. Въпреки това HMD Global нямат никакво намерение да спират да използват обективи ZEISS в бъдещите си устройства, съобщавa gsmarena. Информацията бе потвърдена от главният продуктов директор на HMD Global, Юху Сарвикас, който поздрави Sony, че се присъединяват към тях в "мобилното ZEISS семейство" и допълни, че ще продължат да използват камерите на германския производител.

 

Oще от Digital: HMD Global разработват собствен стандарт за eSIM карти с името SIMLEY