HMD Global е компанията, която разработва новото поколение смартфони с Android на Nokia. Устройствата грабнаха вниманието на доста потребители и се радват на голяма популярност в средния и ниския ценови клас. Само след броени часове ни очаква премиерата на още два модела в портфолиото на Nokia. Информацията бе потвърдена от компанията в официалния им Twitter акаунт, която потвърждава, че смартфоните ще са актуализирани версии на Nokia 5.1 Plus, който бе представен през лятото на 2018г.

 

В случая не става въпрос за нови версии на устройството, а за допълнителни конфигурации, които запазват същият дизайн и хардуерни компоненти. Идеята на HMD Global е потребителите да могат да избират още по-разнообразни версии с повече RAM и вградена памет, за да подберат най-подходящия модел за личните им нужди. Припомняме ви, че стандартната версия на смартфона разполага с 32GB място за мултимедийни файлове и 3GB RAM, което със сигурност не е достатъчно за доста фенове на Nokia.

 

 

Именно заради това HMD Global ще стартира продажбите на конфигурации с 64GB вградена памет и 4GB RAM. Устройствата ще могат да се купят онлайн от 7 февруари и ще са налични във водещите търговски вериги броени дни по-късно. Добре е да знаете, че в някои страни може да е необходимо още време преди да стартират продажбите на новите предложения с Android на компанията.  Все пак едва ли ще се наложи да чакаме твърде много преди да можем да купим 4GB RAM/64GB моделите на Nokia 5.1 Plus в Европа.

 

Oще от Digital: Всички смартфони на Nokia ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie