HMD Global е името на компанията, която вдъхна нов живот на търговската марка Nokia в световния пазар на смартфони. В момента портфолиото им включва атрактивни предложения в ниския и средния ценови клас. Смартфоните на Nokia получават максимално бързо софтуерните ъпдейти към Android, което е друга водеща причина да искате да си купите устройство на компанията.

От компанията дори изненадаха своите потребители с премиерата на модерни версии на култови модели от миналото като Nokia 3310 и Nokia 8110. По всичко личи, че HMD Global са доволни от популярността на устройствата, тъй като смятат да повторят същата стратегия с още два култови телефона.

Според информация на NokiaMob скоро ще видим Android версии на Nokia 6300 и Nokia 8110, които все още са едни от най-продаваните модели в дългогодишната им история досега. Елегантният дизайн и металния корпус превърнаха Nokia 6300 в предпочитан избор за бизнес потребителите.

Премиерата на нова версия oт Nokia има потенциала да грабне отново вниманието на потребителите към популярното устройство.

 

 

Трябва да отбележим също, че HMD Global искат да модернизират визията на Nokia 8000 Series. В този случай не се споменава конкретен модел, но слайдерите от серията бяха едни от най-продаваните продукти на Nokia преди години. Така например Nokia 8910i разполагаше с издръжлив корпус от титан, докато 8800 Gold Arte предложи специално 18-каратово покритие.

Базата данни на мобилния оператор Tella също потвърждава съществуването на смартфоните. От тях разбираме, че Nokia 6300 и Nokia 8000 ще са оптимизирани за работа в 4G LTE мрежи. Отсъствието на 5G модул е гаранция, че устройствата ще могат да се купят от потребителите на по-достъпна цена.

В интернет вече се появиха детайли за модел с кодовото име "Nokia Leo", който е възможно да се превърне в наследник на Nokia 6300. Този телефон бе представен през 2006г. и има 2-инчов дисплей, 2МР камера и S40 OS. Все още няма детайли за актуализирания модел от Nokia 8000 Series.

Премиерата може да стане факт до няколко седмици.

 

Oще от Digital: Kога смартфоните на Nokia ще получат Android 11