HMD Global продължават бавно и постепенно да възвръщат позициите на Nokia в глобалния пазар на смартфони. Компанията вече предлага разнообразно портфолио от модели с Android в различните сегменти. В следващите месеци HMD Global ще опитат да разширят влиянието си и в премиум сегмента и работят над новия Nokia 9, който ще има пет задни камери. Имаме всички основания да очакваме, че доброто им представяне ще продължи с пълна сила и през 2019г.

 

В момента HMD Global е един от петте най-големи производители на смартфони в Европа и се надяват да запазят позициите си. От компанията сега за първи път публикуваха официално данни за продажбите си в световен мащаб. Според данните през последните две години са реализирани над 70 млн. продажби на устройства с бранда Nokia, съобщава notebookcheck. Първото устройство, което работи с Android бе Nokia 6. Неговата премиера стана факт през януари 2017г.

 

 

Наследникът на този модел, който видяхме през тази година е най-продавания смартфон на HMD Global досега. Любопитен факт е, че 56 млн. от устройствата са продадени на мъже, които са на поне 35-годишна възраст и са фенове на Nokia от миналото. Ключовият елемент от стратегията на HMD Global ще продължи да бъде сегмента между €300 и €400, където компанията вижда най-голям шанс за растеж през следващата година.

 

Oще от Digital: HMD Global вече са един от 10-те най-големи производители на смартфони с Android