HMD Global планират да са доста активни на изложението MWC 2020, където се очаква да представят поне три нови смартфона. Водещият акцент за компанията по време на събитието, което ще се проведе между 24 и 27 февруари ще бъдат Nokia 5.2 и Nokia 1.3. Докато очакваме премиерата разбираме за още един предстоящ продукт на HMD Global, които са регистрирали търговската марка SIMLEY. Данните от документите подадени до Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO) разкриват, че това е нов стандарт за eSIM карти.

 

Името SIMLEY е свързано с ново еSIM решение за мобилни устройства, както и допълнителен софтуер, осигуряващ на потребителите достъп до банкова информация. Това вероятно означава, че ще могат да извършват мобилни плащания, докато използват новият стандарт. В описанието на патента също така се споменават още виртуалните валути и електронните портфейли, съобщава gsmarena. Припомняме ви, че засега HMD Global не са представяли устройство, което използва eSIM. Няма да е изненадващо, ако това се случи на мобилния конгрес в края на месеца.

 

 

Всъщност eSIM означава, че SIM картата е интегрирана в смартфоните, което премахва нуждата да я поставяте допълнително. Този стандарт има редица предимства пред физическите карти и позволява профила на потребителите да се запази в самото устройство. По този начин е възможно данните да се достъпват и управляват от разстояние, като eSIM предлага и по-ефективна защита срещу опити за кражба на лична информация. Изглежда, че скоро ще видим първите смартфони на Nokia с eSIM, но вероятно и услуга за мобилна плащания на компанията.

 

Oще от Digital: А1 е първият оператор в България, който въвежда eSIM за потребителите на iPhone