HMD Global представиха своята концепция за умната SIM карта, която ви позволява да бъдете винаги свързани с важните за вас хора независимо къде се намирате. Компанията е разработила нов продукт с името HMD Connect, който представлява SIM карта с обхват за роуминг в 120 държави по цял свят. Потребителите ще могат да избират между няколко достъпни абонаментни планове, като цената им на европейския континент ще бъде €9.95, съобщава gsmarena.

 

Пълният списък от 120 държави, предлагащи роуминг за HMD Connect е разделен три в различни зони. Ткаа например срещу гореспоменатата сума ще получите 1GB мобилни данни за страните от Зона 1, около 500MВ в Зона 2 и респективно 250MB в Зона 3. Всеки един от абонаментните планове ще е достъпен за период от 14 дни след първоначалната си активация. За да го подновите и ъпгрейднете своя план ще трябва да доплатите още €5, за да продължите да използвате HMD Connect.

 

 

Умната SIM карта може да се управлява от мобилно приложение със същото име, което вече е достъпно в Google Play. Реалните продажби на HMD Connect ще стартират след 30 март и ще са необходими между 2-7 бизнес дни, за да получите доставката без значение в коя точка на света се намирате. Цената на SIM картата е €19.95, като всяка следваща, която може да добавите към поръчката ще ви струва още €10. HMD Gonnect е практично решение, което ще премахне нуждата да си купувате локални SIM карти, когато пътувате.

 

Още от Digital: Високата цена на смартфоните влияе на продажбите на SIM карти