Вижте още Видео ревюто на 2 в 1 Хибрид HP Spectre Pro x360 G2 - Дисплей, Хардуер, Периферия и Батерия

 

Когато тестваме преносими компютри, рядко се случва в ръцете ни да попадне устройство за което да кажем „Браво, това вече е нещо различно и интересно!” Един от тези редки случаи е днешният в който Digital.bg е подготвил след няколко дни тестове да сподели с вас преките си впечатленията от хибридният ултрабук таблет HP Envy x360 15 (2017).

 

Предишни Модели

Ако се интересувате от конкретно този модел или вече сте решили, че искате да си го купите - трябва да обърнете внимание на нещо важно. HP x360 15 има версии от 2016г. и 2015г. които сериозно се отличават от тази. Така, че при избора на нов лаптоп, задължително обърнете внимание най-малкото на дизайна на избраника си. 

 

 

Старите модели също бяха доста симпатични и компактни, но за новия от 2017г. би било прекалено скромно, ако кажем, че е просто „красив”. Истината е, че с тази машина HP преминават в едно ново измерение в което дизайнът е направо уникален. Дори върху горният капак стои новото лого на бранда, което определено ни допада къде къде повече.

 

Изцяло алуминиев хибрид между ултрабук и таблет

 

Самият корпус е направен от здрав алуминий, който освен приятен за окото, служи и като естествен охладител на хардуера. Но за него и резултатите от тестовете на които го подложихме ще си говорим в отделно видео ревю. Да продължим сега с размерите - HP Envy x360 15 (2017) е широк 360мм и дълбок 249мм, дебелината е 19.6мм, а теглото 2 кг и 60гр. С две думи – супер компактен. Спокойно можете да го носите със себе си при дълги пътувания, без да се притеснявате, че ще ви натежава или, че в чантата ви няма да има място за други неща.

 

Тялото на новият HP Envy x360 е идеално балансирано

 

Колкото и лек и компактен да е новият Envy x360, той е идеално балансиран и горният му капак може да се отвори с една ръка, без да е нужно с другата да придържате основата му. За съжаление със същото не могат да се похвалят по-голямата част от тестваните от нас преносими компютри.  И тъй като това е хибрид, с него можете да работете в общо 4 режима – като класически лаптоп, като стойка за презентации и гледане на филми, „палатка“ или теблет.

 

 

Двете панти са с плуващи механизми и както подсказва и наименованието на новия Envy, позволяват 360-градусова ротация на дисплея. Самият механизъм е много здрав и в отворено положение капакът стои стегнато и не се поклаща.

 

 

Въпреки това обаче, механизмът позволява плавно движение. В основата му стои магнезиева сплав, която е облицована от алуминий. Върху едната панта ефектно стои логото на серията Envy.

 

 

Дисплей

Целият корпус, включително вътрешното пространство и дори бутоните на клавиатурата са сребристи, единствено черна е рамката около дисплея, която в три от страните си е почти незабележима. В резултат картината изглежда сякаш плува във въздуха. Дисплеят е с достатъчно голям размер за работа и забавление – 15.6”. Матрицата е IPS с WLED подсветка и FHD резолюция 1920 x 1080 пиксела.

 

Хибриният ултрабук-таблет има тъчскрийн дисплей

 

В резултат картината е изключително детайлна, с наситени цветове и добър контраст. Яркостта на дисплея е доста висока - измерваме средно 280 cd/m² с цели 91 % по цялата зрителна площ. В резултат по екрана не се открояват по-светли и по-тъмни петна. Заради гланцираното си покритие, дисплея т на Envy x360 има отблясъци при работа под директно насочена светлина, но заради високата си яркост остава достатъчно добре видим. Както се и предполага предвид това, че тестваме хибрид – дисплеят е капацитивен тъчскрийн. Сензорите му работят много добре и предават зададените с пръст команди без нужда от повторни натискания и задържания.

 

 

Интересно е също така да отбележим, че чрез специален стилус можем да се възползваме от функция за ръкописно писане. Тоест, пишейки с писалката по дисплея, текста автоматично може да се превръща в печатен който последствие да коригираме и разпечатваме.

 

HP Spectre x360 15 (2017) - Цена

По-рано в ревюто си споменахме, че трябва задължително да обърнете внимание на името на лаптопа който сте избрали преди да го купите. HP Envy x360 15 (2017) е почти пълен адаш на HP Spectre x360 15 (2017) който е съвсем друг клас ултрабук, който се явява най-прекият конкурент на MacBook Pro 15 (2017). Той обаче е близо два пъти по-скъп, което дава сериозно преимущество на HP-то.

 

 

Тук обаче следва въпроса – „Колко струва HP Spectre x360 15 (2017)?”  Отговорът е кратък - в зависимост от хардуерната му конфигурация, цената започва от 2000лв. А какви са въпросните конфигурации можете да разберете ако изгледате видео ревюто което Digital.bg му посвети преди време. Директен линк към него ще намерите над тази статия.