Вижте още: Защо батерията на смартфона и таблета ни пада бързо? Как да поправим това?

 

Тези от вас, които следят моделната гама продукти на Google си спомнят ултрабука Chromebook Pixel. В края на 2013г. това бе един от компютрите успели да ни впечатлят със страхотен дизайн и хардуер които не само конкурират Apple MacBook а дори в някои отношения го превъзхождат. Достатъчно красноречив факт за модерният дизайн на устройството е тазгодишната премиера на Chromebook Pixel 2 в който Google визуално не променят ултрабука си. 

 

 

Той получава единствено подобрени технически характеристики, намалена цена и нови екстри, като например при почукване по корпуса му да разбираме чрез LED лента какво е нивото на батерията ни.

 


 
Същият индикатор имаме и при Google Pixel C. Всъщност това е и един от малкото елементи които изпъкват по иначе моноблоковият корпус на хибридният таблет. Той изглежда като едно цяло парче алуминий. Периферната част прелива към капака, като по този начин освен здрав прави таблета и изключително елегантен. Тук феновете на Apple ще се намръщят, но Pixel C несъмнено е по-красив от iPad Pro

 

 

Други конкуренти на таблета на Google се явяват още Microsoft Surface Pro 3 и HP Spectre x360 13t. Ето как изглеждат четирите споменати устройства, тук е интересно да чуем и вашето мнение, като дизайн кое от тях ви допада най-много?

 


 
Сега ще отбележим нещо любопитно, Pixel C е доста компактен – със 7мм профил, Google го позиционират сред най-тънките таблети с над 10” диагонал. Това са споменатият Apple iPad Pro (6.9мм), Samsung Galaxy Tab S 10.5 (6.6мм), Dell Venue 10 7000 (6.2мм) и Sony Xperia Z4 Tablet, заедно с всичките си предшественици (6.1мм).

 


 
Освен добрата му мобилност, несъмнено едно от големите преимущества на Google Pixel C е неговата мултифункционалност. В комбинация с Bluetooth клавиатурата, която се захваща към него на магнитен принцип, той може без проблем да се използва като ноутбук или Android Ultrabook. Сами виждате по колко различни начини можете да използвате клавиатурата. Определено това е бъдещето – хибридните устройства, благодарение на които таблетите все повече изместват преносимите ни компютри когато ги използваме за стандартни задачи като браузване, социални мрежи и игра на по-леки игри. 

 

 

Ако пък Pixel C имаше и гнездо за SIM карта, това вече щеше да бъде най-добрата машина тази година. Но не, за съжаление няма да имате възможност да използвате 4G интернет където и да се намирате. Въпреки това обаче, Google са помислили за качественото провеждане на видео разговори. Pixel C има 2MP предна камера, стерео високоговорители и общо 4 изолиращи околните шумове микрофона. Ако искате да правите хубави снимки, използвайте основната камера върху гърба на таблета – тя е 8MP.

 


 
Дисплеят, да той също е с идеално качество. Google са заложили на по-нестандартният размер от 10.2", както знаем повечето подобни устройства разполагат с 10.1", а споменатите по-рано в ревюто ни Dell и Samsung са 10.5”. Те обаче са с резолюция 2560 x 1600 пиксела, докато в това отношение Pixel C ги превъзхожда със своите 2560 x 1800 пиксела, следствие на което плътността на пикселите за 1" е 308ppi. 

 

 

Съпоставимо, при гордостта на Apple, iPad Pro същият показател е осезаемо по-нисък - 264ppi. От това следва, че качеството на картината при таблета на Google е много по-добро и с богата детайлност. Дисплеят е LTPS LCD който използва технологията In-cell touchscreen и разполага с цели 500 нита яркост.

 


 
В хардуерната основа на Google Pixel C стои интересен процесор, това е 64-битовият Nvidia Tegra X1, 4-ядрено CPU с тактова честота 1.9 GHz. Графичният процесор е Nvidia Maxwell а RAM паметта 3GB LPDDR4.

 

 

Съвсем очаквано предвид, че разглеждаме таблет на Google, операционната система е последната възможна - Android версия 6.0.1 Marshmallow. „С” присъства и в периферията на Google таблета - Това е новият USB Type-C порт. Цената на 32GB версия на Google Pixel C която се продава от 8 Декември е около 1000лв. Желаещите по-голяма памет ще трябва да дадат с близо 200лв повече за варианта с вградени 64GB.