Вижте още видео ревюто: Lenovo ThinkBook Plus - Бизнес лаптоп с два дисплея и ефектен дизайн

 

С този характерен дизайн, няма шанс да го сбъркате с нещо друго. Това е новият Lenovo ThinkBook Plus. В първата част на видео ревюто, което му посветихме, спряхме поглед именно върху двата дисплея, с които разполага тази интересна бизнес машина. Ако сте пропуснали да гледате въпросното видео – директен линк към него има над тази статия. А сега ще подходим технически и ще разгледаме обстойно другото нещо, което е изключително важно за всеки бизнес потребител, а именно хардуерът и софтуерът, които се крият тук вътре.

Когато лаптопът е затворен, респективно изключен и искате бързо да го активирате, на помощ идва Modern Standby функцията, която го събужда за по-малко от половин секунда, след което Lenovo ThinkBook Plus е готов за браузване.

 

 

За начало ще се възползваме от Smart Power On функцията, която имаме тук и ще стартираме системата за секунда с едно докосване. Когато лаптопът е затворен пък, респективно изключен и искате бързо да го активирате, на помощ идва и Modern Standby функцията, която го събужда за по-малко от половин секунда, след което Lenovo ThinkBook Plus е готов за браузване.

Както и при други свои топ устройства и тук Lenovo са интегрирали възможно най-добрият хардуер, който можем да търсим в този клас. В основата стоят централни процесори до 10-то поколение Intel Core. В една от топ комплектациите например, потребителите могат да вземат ThinkBook Plus с 4-ядрен Intel Core i7-10510U, при който тактовата честота достига до впечатляващите 4.9GHz. Видео картата е интегрирана Intel UHD Graphics, а оперативната RAM памет е два варианта, които са пряко обвързани с вградения сторидж. Съответно 16GB Intel Optane Memory H10 с 256GB SSD или 32GB Intel® Optane™ Memory H10 с 512GB SSD.

 

 

 Lenovo ThinkBook Plus е по-бърз от всякога, независимо от задачата, по която работите. А с живота на батерията до 10 часа* няма нужда да се тревожите дали наблизо има контакт, когато сте в движение. И все пак, ако батерията започне да свършва, Rapid Charge ви осигурява 80% от капацитета ѝ само за час.

 

Периферната свързаност на ThinkBook Plus е изключително функционална. В ляво намираме пълноразмерен цифров аудио/видео изход HDMI 1.4b, USB-C което служи и като захранващ порт, комбиниран аудио жак зам икрофон и слушалки. В дясно са два USB 3.0 порта, с които можете да зареждате външни устройства, дори когато лаптопът е изключен. Ще отбележим още една екстра, която ще се хареса на бизнес потребителите и това е възможността за бърз Wi-Fi интернет. За това спомага наличието на надежден Wi-Fi 6 модем в корпуса.

 

 

Продължавайки да разглеждаме периферията, не можем да не обърнем внимание на вграденият в Power бутона Fingerprint сензор, който чрез пръстов отпечатък, ограничава достъпа до съдържанието в плаптопа. Говорейки за сигурност, ще отбележим наличието и на дискретен Trusted Platform Module, който за краткост наричаме dTPM. Той криптира данните ви, заедно с Windows Hello. Защита има и самия корпус на лаптопа. Той е устойчив на заливане с вода до 60сс, на екстремни температури и вибрации. Отварящият механизъм пък е изработен от цинкова сплав, която издържа 25 000 цикъла на отваряне и затваряне.

 

Чисто софтуерно, лаптопът ви позволява да провеждате виртуални бизнес срещи, които покрай COVID-19 пандемията станаха още по-популярни. Lenovo ThinkBook Plus има сертифицирани от Skype микрофони с много висока чувствителност. Лаптопът има бързи бутони за активиране на Skype и за бързо напускане на VoIP обаждания. Тестовете ни показват, че те работят много добре и дори в шумна среда, събеседниците ни, ни чуват достатъчно отчетливо. Ние тях също, за което основна заслуга има висококачественото озвучени е Harmon Kardon. Етои един звуков тест с него, който направихме специално за вас. Високоговорителите са два и решетките им се намират в страничните предни част долу.

 

 

Батерията, която дава енергия на всичко изброено до тук при Lenovo ThinkBook Plus, предоставя до 10 часа автономна работа с едно зареждане,. Самото зареждане пък става достатъчно бързо, благодарение на 60W зарядно и на технологията Rapid Charge. За 60 мунутим батерията се зарежда от 0 до 80%.