Много компании и дизайнери вече експериментират със създаването на смарт дрехи от ново поколение. Съчетанието между съвременните технологии и актуалните модни тенденции продължава да представлява голямо предизвикателство за тях. Холандската компания Hi-Tec разработи умни обувки, които се казват Navigator и включват поддръжка за Bluetooth. Taзи характеристика им позволява да вибрират и да ви информират в каква посока се движите, предаде CNet.

   

Oбувките се свързват с допълнително мобилно приложение, която начертава маршрута ви в услугата Google Maps. Вибрацията в краката ви ще подсказва в каква посока се движите, съответно в лявата или дясната обувка. Първоначално компанията е искала този продукт да се използва предимно от хора, които имат зрителни проблеми. Hi-Tec след това променят мнението си, защото решават, че Navigator могат да бъдат полезни на много повече потребители. Компанията смята скоро да стартира продажбите им на глобалния пазар. 

 

Друга интересна характеристика на тези обувки е свързана с възможността да изпращате нотификации на смартфоните на хора, които се намират близо до вас. В този случай идеята е да ги информират и да получавате данни за интересни забележителности. Hi-Tec ще ви предупреждават, ако забравите смартфона си и така предотвратяват възможността да го оставите вкъщи или да го загубите. Обуквите са водоустойчиви и могат да следят колко калории изгаряте, каква дистанция изминавате по време на тренировка. Цената им ще бъде €267.

 

Какво ще представляват технологичните дрехи на бъдещето