GALAXY S4 Active е създаден с поглед към нуждите на динамичния начин на живот и помага на активните потребители да останат свързани, докато изследват и опознават света около себе си.GALAXY S4 Active предлага сертифицирана защита от прах и вода (IP67*), така че никога да не ви се налага да оставяте устройството у дома по време на дълъг ден на плажа или прашна разходка. Изцяло затворения дизайн предпазва от прашинки и защитава устройството от повреди вследствие на намокряне при потапяне до 30 минути във вода с дълбочина от 1м. Оборудван с водоустойчив жак за слушалки, GALAXY S4 Active ви дава свободата да използвате слушалки при много по-приключенски условия по същия начин, по който ги използвате в нормални. Независимо дали заснемате вълнуващо рафтинг пътешествие или правите страхотни подводни снимки в басейна, уникалната конструкция на устройството позволява на потребителите да уловят всеки момент.

 

Със своя четириядрен процесор с тактова честота 1.9GHz и 2 600mAh батерия, GALAXY S4 Active може да се справи с най-интензивните задачи с лекота и прецизност. Удивителните цветове и впечатляващата резолюция на красивия 5-инчов Full HD TFT LCD екран на устройството (443 PPI) правят забавлението с най-новите игри или гледането с часове на видеоклипове удобни за очите. С „Glove Touch” студената вода вече не е проблем, защото тъчскрийна може да се използва изцяло с ръкавици. С 8-мегапикселовата основна камера потребителите могат лесно да споделят изживяванията си, докато са в движение. Уникалната за камерата на GALAXY S4 функция „Aqua Mode” може да бъде използвана за увеличаване на качеството и яснотата на изображенията за по-добри подводни снимки и видео. Бутонът за контрол на звука, разположен в страничната част на устройството, може да се използва като бутон за камерата, като така позволява на потребителите лесно и бързо да заснемат снимка или видео.. В допълнение, светкавицата се превръща в мощен LED фенер, за удобство в случаите, когато светлината не достига, с продължително натискане на бутона за звука в режим на готовност.

 

Интерфейсът на камерата е създаден, за да прави заснемането и споделянето на значимите моменти интуитивно и вълнуващо с множество режими за снимане, включително “Drama Shot”, който позволява на потребителите да видят цялото действие в една продължителна времева линия и “Sound & Shot”, който по уникален начин съхранява глас и звук едновременно със самата снимка, за да улови моментите във впечатляващ аудио/видео формат. Със „Story Album“ снимките, заснети с GALAXY S4 Active, автоматично се събират и запазват според времето, когато са направени, гео-таг информация или конкретно събитие и създават фото албум. За да бъде споделянето по-удобно, потребителите могат да използват функцията „Group Play”, за да се радват на музика, снимки, документи и игри заедно през различни устройства, включително GALAXY S4, GALAXY S4 mini, GALAXY Mega 6.3 и GALAXY Mega 5.8.