RevoPhone М855 Octacore е модерен, разчупен и интересен. Смартфонът макар и 5.5” изглежда максимално компактен. Този ефект е постигнат освен с помощта на споменатите преди малко форми и с намалената рамка около самият дисплей. В широките страни измерваме 5мм. Тук респективно ще дадем и точните габарити на RevoPhone М855. Той е широк само 77.95мм, а височината му е 156мм. Дебелината на смартфона обаче има две стойности, защото гърбът му има неправилна овална форма, която копирайки линията на дланта ни го прави максимално удобен за държане при разговор.

 

Дисплеят на RevoPhone М855 е с 5.5” диагонал – оптимален за браузване в интернет, гледане на клипове и кадриране на снимки. Това е IPS матрица с широки зрителни ъгли и резолюция 1280 х 720 пиксела. От тук следва, че плътността на изображението е 267ppi, със страна на точката 0.095мм.

 

Камерата има на разположение цели 5.3MP с максимална резолюция на снимката 3072х1728 пиксела. Тук ще отбележим, че сред функциите й намираме една много полезна – Beauty Face. Тя проследява лицето ви в кадър и го ретушира. Или обяснено, на по-достъпен език, скрива бръчки, пъпчици или белези.

 

RevoPhone М855 има и втора, основна, заднораположена камера. Тя вече може да се похвали, че прави доста качествени фотографии. Те се реализират с помощта на 13.3MP сензор с резолюция 4864х2736 пиксела. Тук по-интересните от наличните функции са комбиниращата се с вградената GPS навигация на смартфона Geo-Tagging, наслагващата серия от кадри HDR и проследяващият кадър, при който автоматично в рамките на секунди камерата прави до 40 поредни снимки. Идеята е лесно след това да изберете най-добрата от тях. В случай, че ще снимате видео, то ще бъде с FullHD качество, като на тъмно идва на помощ силна LED светкавица.


RevoPhone М855 Octacore се захранва от 8-ядрен процесор MediaTek MT6592. Същият който имахме по-рано при K850. 28nm CPU има 1MB L2 кеш и работи с тактова честота 1.7 GHz. Любопитен момент е, че това не е максимумът който може да се извлече от този процесор, тоест Revo не са го оставили да работи на предела на възможностите му.

Батерията която захранва всичко споменато до тук е Li-ion акумулатор със заряд 2800mAh. С тяхна помощ смартфона издържа около денонощие комбинирана работа.