ASUS представи нови модели мобилни компютри от своята N серия, които се отличават с фин металически завършек на целия корпус, включително и по долната страна на устройствата. Елегантната конструкция, базирана на употребата на лек и издръжлив алуминий, запазва също и вълнообразната шарка около високоговорителите от предходните модели от серията N. Ноутбуците са първите в света с четири високоговорителя и технологията ASUS SonicMaster Premium, чрез които възпроизвеждат чист и плътен звук със съраунд ефект.

 

Мобилните компютри използват четвърто поколение процесори Intel® Core™ и графични карти NVIDIA® GeForce® за отлична визуална производителност. Цялата серия разполага с дисплеи, които блокират отразяването на слънчева светлина. Компанията предлага и опционални IPS и капацитивни (сензорни) мултитъч дисплеи, които осигуряват ярки и наситени цветове, по-широк зрителен ъгъл и интуитивна работа с Windows 8.

 

Последното поколение мобилни компютри от N серията подобрява качество на звука при този род продукти благодарение на усъвършенстваната технология SonicMaster Premium, която е разработена съвместно с Bang & Olufsen ICEpower®. Моделите N550 и N750 са първите ноутбуци, които са снабдени с четири високоговорителя. Те работят заедно като един източник на звук, което прави възможно възпроизвеждането на високочестотни тонове в по-широк диапазон, подобно на естествените вокали. Чрез това нововъведение мобилните компютри на ASUS предлагат озвучаване с качество близко до това в киносалоните със съраунд ефект. Така потребителите могат да се потопят напълно в забавлението, докато гледат филми, играят игри или просто слушат музика.

 

Компютрите от N серията на ASUS се предлагат със самостоятелен субуфер SonicMaster. Той усилва ниските тонове и насища басите, което със сигурност ще зарадва меломаните. Силните баси правят забавлението с филми и игри по-реалистично и поглъщащо. За по-гъвкавото управление и автоматично настройване на звука ASUS предоставя професионалния софтуер MaxxAudio и ексклузивния ASUS AudioWizard. Чрез него потребителите могат лесно да променят настройките на звука или да изберат от няколко предварително създадени профила на звука – за гледане на филми, слушане на музика, играене на игри и др. Четвъртото поколение процесори Intel® Core® осигуряват високата производителност на моделите, включително когато няколко приложения работят едновременно. Серията N използва дискретни графични карти от геймърски клас NVIDIA® GeForce®, които поддържат DirectX® 11.

 

Устройствата са снабдени с ексклузивната система за управление на консумацията на енергия ASUS Super Hybrid Engine II (SHE II). Тя от една страна чувствително удължава живота на батерията, а от друга осигурява включването на компютъра от режим на готовност (sleep mode) само за 2 секунди. SHE II също позволява на потребителите да оставят ноутбука си в режим на standby до две седмици, без опасност да изгубят своята информация. Системата автоматично ще запише данните като отворени файлове, преди батерията да се изтощи напълно. Мобилните компютри от серията N са снабдени с двойни вентилационни отвори, които са разположени на гърба на моделите, за да отвеждат както топлината, така и шума далеч от потребителите. По-ниските работни температури спомагат за по-надеждната работа на ноутбука, докато клиентите се наслаждават на по-приятна и тиха среда.