Hamilton Watch е името на компания, която може и да ви е известна, но е причина за една от най-големите иновации на изминалото столетие. Точно преди 50 години техният продукт Hamilton Pulsar дебютира на пазара и остава в историята като първия дигитален ръчен часовник. Легендарният модел променя изцяло представата за начина, по който изчисляваме и следим времето. Компанията е решила да вдъхне нов живот на култовия часовник с премиерата на модерна версия, която е кръстена с името Hamilton PSR, съобщава SlashGear.

 

Този модел е създаден да отбeлежи подобаващо навършването на 50 години от официалната премиера на Pulsar. Припомняме ви, че въпросното събитие се провежда във Four Seasons ресторанта в Ню Йорк на 6 май 1970г. Всъщност Hamilton Pulsar е кварцов часовник, който няма никакви подвижни части и привлича внимание с LED цифров дисплей, поставен зад червен кристал, който е изработен от изкуствен рубин. Името е вдъхновени от пулсарите - мистериозни звезди в Космоса, излъчващи радио импулси през определен период от време.

 

 

През годините Hamilton PSR е носен много известни личности, като дори е използван от Джеймс Бонд в трейлъра на "Live and Let Die" (1973). Moдерната версия на часовника запазва същия дизайн и има здрав корпус от неръждаема стомана. Самият дисплей вече използва OLED технологията, като тялото е водоустойчиво и може да работи при потапяне във вода на дълбочина до 100 метра. Покритие от сапфир се грижи да няма драскотини върху дисплея, като размерите на Hamilton PSR са 40.8х34.7 милиметра.

 

Компанията ще продава две версии на Hamilton PSR. Премиум конфигурацията ще ума слой жълто PVD злато и ще е налична в лимитирана серия от 1970 бройки. Останалите характеристики и дизайнерските линии остават идентични. Hamilton Watch ще стартират продажбите на по-късен етап от годината. Цената на стандартния модел с корпус от неръждаема стомана е $745, докато по-скъпият часовник със златно покритие ще струва $995. Допълнително ще разберем кога стартират продажбите.

 

 

Oще от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер