Gorilla Glass е популярна серия защитна стъкла, която предпазва мобилните устройства от надраскване и случайно изпускане. Компанията предлага най-иновативните решения в тази категория и неслучайно продуктите на Corning се използват от всички водещи производители. Една от последните версии на иновативните защитни покрития е Gorilla Glass Victus, което може да издържа изпускания от два метра.

Сега разбираме за най-новият представител на Gorilla Glass бранда, който има по-различно приложение от настоящите стъкла на Corning. Специалистите на компанията са разработили Gorilla Glass DX и Glass DX+ с идеята да предпазват друг ключов компонент на смартфоните, в допълнение към дисплеите. Новите стъкла са разработени, за да сложат край на надраскването на камерите.

Носенето на смартфоните в джобовете и постоянното им използване, когато сме в движение създава много предпоставки да се надраска покритието на обективите. Когато това се случи се влошават значително възможностите за мобилна фотография. Gorilla Glass DX и DX+ са създадени да отстранят именно този проблем, съобщава SlashGear.

 

 

Според официалното описание Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+ освен издръжливостта на камера сензорите ще предложат и подобрено оптично представяне. Невероятната популярност на смартфоните ги превърна в основно устройство за снимане. През последното десетилетие броя на изображенията, които правим се е увеличил от около 350 млрд. до повече от 1.4 трилиона годишно.

Еволюцията на технологиите позволява да имаме достъп до още по-усъвършенствани камера конфигурации в смартфоните на големите производители. Постигането на оптимално качество на снимките при всевъзможни условия включва допускането на максимално количество светлина, както и свеждане до минимум отраженията в системите на камерите.

Антирефлективните покрития са частично решение, но могат да се надраскват лесно. Композитното стъкло на Corning отстранява тази лимитация. Gorilla Glass DX и Glass DX+ обещават подобрена издръжливост и устойчивост на надраскване, но също и оптични характеристики.

Samsung ще е компанията, която ще представи първите смартфони с новите стъкла на Corning.

 

Още от Digital: Какво е Gorilla Glass и какви са разликите между всяка версия