Corning представиха официално новата версия на популярните си защитни покрития за смартфони, които ги предпазват от драскотини, изпускане или удар. Gorilla Glass 6 предлага редица подобрения и според данните на компанията е два пъти по-издръжливо стъкло, в сравнение с Gorilla Glass 5. През последните години настъпиха доста промени в дизайна на смартфоните и начина, по който се създават дисплеите им. Обикновено първото изпускане не поврежда екрана, но се създават уязвимости, които пропуквaт повърхността му следващият път, когато го направите. 

 

 

Това означава, че с всяко следващо изпускане възможността да повредите непоправимо смартфона си се увеличава прогресивно. Една от целите на Corning с новото покритие е именно да отстрани този проблем, информира DigitalTrends. Тестовете на компанията показват, че устройствата с Gorilla Glass 6 са в състояние да издържат 15 изпускания на височина един метър върху твърда повърхност преди да се наруши целостта на предпазното стъкло. За сравнение това представлява с приблизително 11% по-добра стойност, спрямо възможностите, демонстрирани от Gorilla Glass 5.

 

 

Обикновено потребителите изпускат смартфоните седем пъти в рамките на една година. Ако устройството има Gorilla Glass 6 ще могат да си осигурят защита за приблизително 24 месеца, което е достатъчно време преди да отделят средства за нов смартфон. Всички тези стойности са свързани от експерименти в лабораторни условия, уточниха още от Corning. При всички положения стъклото е по-здраво от Gorilla Glass 5, което ще гарантира допълнителна защита. Първите смартфони с Gorilla Glass 6 ще са факт до края на годината.

 

Oще от Digital: Какво е Gorilla Glass и какви са разликите между всяка версия