Популярният производител реализира премиерата на новия си флагман в сегмента на екшън камерите. Устройството се казва Hero 9 Black и ще изненада потребителите с доста подобрения. Така например е добавен втори цвете н дисплей, но също по-мощна батерия, както и опция за запис на видео с 5K резолюция. 

Компанията е актуализирана не само дизайна, но всеки един хардуерен аспект на GoPro Hero 9 Black. Благодарение на по-добрата стабилизация ще можем да създаваме още по-качествени видео клипове с този модел. Първото подобрени, което трябва да отбележим е резолюцията, тъй като GoPro Hero9 Black вече може да снима с 20-мегапикселова резолюция. 

За сравнение Hero 8 Black е оборудвана с 12-мегапикселова камера. Бъдещите собственици на GoPro Hero 9 Black ще могат да се забавляват и докато правят 5K видео със скорост от 30 кадъра в секунда. Ако заснемате клипове с 4K резолюция ще можете да го правите с 60fps, което предоставя още повече свобода за избор на атрактивен видео формат.

 

 

Дългият живот с едно зареждане е другото водещо предимство на екшън камерата, тъй като има 1720mAh батерия, което е с 40% повече от тази на Hero 8 Black, съобщава TheVerge. Дизайнерите на компанията са решили да върнат предпазното покритие за обектива, което отсъстваше в миналогодишния модел. 

Този аксесоар ще може да се купи отделно с името "Max Lens" от октомври на цена от $99. Предният дисплей вече показва цветно съдържание и е подходящ да разгледате заснетите кадри, докато в задната част има по-голям 2.27-инчов тъчскрийн. Това е увеличение от 1.95" при GoPro Hero 8 Black.

Интеграцията на по-голяма батерия и по-голям дисплей увеличава размерите, спрямо предходния модел. Водоустойчиво покритие ще гарантира, че можете да снимате под вода на дълбочина до 10 метра. GoPro са се погрижили да осигурят множество ефекти и режими на снимане, които да управлявате от приложенията им за Android и iOS. 

Цената на GoPro Hero 9 Black е $449.

 

Още от Digital: Вече ще можем да използваме GoPro Hero 8 като уеб камера на компютър с Windows