Tърсачката на Google е основно средство за достъп до информация за милиони потребители. Компанията предлага разнообразни възможности да следим нещата, от които се интересуваме. Google Search постоянно е обект на нови функции, които да осигуряват максимално бързо най-релевантната информация на заявките. 

През последните месеци компанията стартира няколко инициативи, чиято цел е да подобри още повече съдържанието, което виждаме в търсачката и приложението Google News. Любопитните факти и полезната информация, която Google възпроизвежда под формата на интерактивни карти се доставя в сътрудничество с мрежата от партньори на компанията по цял свят. 

Сред тях са представители на държавните агенции, образователни и медицински институции, Wiikipedia и др. Така се гарантира, че алгоритмите на Google ще покажат достоверна информация, която отговаря максимално на заявките на потребителите.

Допълнителна система за проверяване на фактите гарантира, че Google бързо ще открие и коригира евентуални грешки при предоставянето на съответните данни в търсачката и Google News.

 

 

Технологичният гигант инвестира внушителни средства за подобряване на своята система за обработване и възпроизвеждане на информация в интернет. Алгоритмите на Google ежедневно се борят с разпространението на фалшиви новини, за което помагат и много независими организации и представители на медиите. 

Качеството на съдържанието се следи и от специален екип от експерти на Google, които работят в новосформирания екип "Intelligence" Desk", съобщава AndroidHeadlines. Една от основните цели на това звено е да открива потенциални кампании за дезинформация и да предоставя достоверни факти на потребителите.

През последните години се забелязва все по-голям ръст над разпространението на съдържание, което подвежда големи групи от хора онлайн. Google искат бързо да идентифицират подобни материали и да гарантират, че потребителите могат да откриват единствено актуална и проверена информация по съответните теми.

Манипулативните постове и фалшивите новини ще продължат да бъдат водещи проблеми, които Google ще опитат да отстранят през следващите месеци.

 

Още от Digital: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате