Google планират да въведат сериозна промяна в начина, по който индексират резултатите в мобилната версия на търсачката. Последните данни на компанията разкриват, че алгоритмите им вече ще обръщат внимание и на скоростта на зареждане на страниците. В момента се работи над нов ъпдейт, който ще е наличен за потребителите от юли и е кръстен с името "Speed Update". Благодарение на него всеки от нас ще може много по-бързо да открива съдържанието, което иска от смартфона, предаде TechCrunch.

 

В същото време, обаче уеб сайтовете, които не отговарят на изискванията на Google ще се показва на по-долни позиции в резултатите от търсенето. Индексирането няма да е свързано единствено със скоростта, тъй като търсачката анализира няколко различни фактора едновременно. От Google уточниха, че новия ъпдейт ще засегне предимно страниците, които в момента се зареждат най-бавно. Знаейки за промените компанията се надява собствениците на подобни уеб сайтове да оптимизират работата им.

 

По този начин Google ще продължат да предоставят най-доброто на своите потребители, които вече използват предимно мобилните устройства за достъп до интернет. Мобилните версии на уеб сайтовете ще продължат да са основен акцент в стратегията на компанията през 2018г. Данните на анализаторите показват, че сме търсили с 60% повече съдържание от смартфоните през последната календарна година. Google ще предоставят няколко онлайн инструмента, с които собствениците да тестват скоростта на своите уеб сайтове.

 

Вижте как Google вече ще ни показва допълнителна информация при заявките за търсене