Aлгоритмите на Google революционизираха изцяло начина, по който откриваме съдържание в интернет. Най-популярната търсачка обработва милиарди заявки всеки ден и е обект на непрестанни оптимизации. В официална публикация Google потвърдиха, че въвеждат важни промени в алгоритмите на Google Search.

Компанията иска да се притопостави още по-ефективно срещу уеб сайтове, които публикуват непроверени и клеветнически публикации за други хора. Това е рядък ход на Google, които трациционно залагат на по-практически подход към възпроизвеждането и управленето на резултатите от търсенето.

Новите промени ще гарантират, че постовете съдържащи непроверени факти и клевети няма да се показват на челни резултати в търсачката. Оказва се, че в момента някои от тях се класират на твърде високи позиции и респективно съдържанието достига до повече хора.

Google са направили и списък с различни личности, които са силно засегнати от подобни действия и неправомерно ги обвиняват, че са склонни към насилие, измамници, педофили и др.

 

 

Промените на Google са насочени към индустрията на онлайн изнудване, която генерира все повече приходи, съобщавa CNet. Страниците публикуват статии с невярно съдържание, а след това искат суми от хиляди долари, за да ги изтрият. Работи се и над създаването на по-ефективен инструмент, с който засегнатите от подобни действия могат да докладват на Google.

Mодерните технологии предлагат различни начини, за да се справим с подобни проблеми. Компанията инвестира постоянно средства, с които да се бори с фалшивните новини и онлайн измамите. Актуализираните алгоритми ще следят внимателно за подобно съдържание и ще са базирани на досегашните принципи на Google.

Защитата срещу онлайн клевети и различни форми на изнудаве засяга все повече хора. Google обработват около 90% от заявките в интернет и активността им по темата е важна стъпка в намирането на по-добри инструменти за превенция на онлайн клеветите.

 

Още от Digital: Новият дизайн на Google Search ще улеснява откриването на информация в Интернет от смартфоните