Google задълбочиха сътрудничеството си със Samsung по отношение на софтуера. През последните месеци двете компании работят усилено над нова версия на WearOS. Актуализираната платформа се очаква да включва нови функции и дизайнерски концепции от TizenOS.

По този начин компанията се надява да оптимизира достатъчно интерфейса, за да улесни работата на потребителите и да превърне Wear OS в по-сериозен конкурент на Apple Watch. Унифицираната платформа ще се казва Wear OS 3, за което разбираме от публикация в официалния уеб сайт на Google.

Компанията обещава много нови функционалности и подобрения, които ще улеснят интеракцията с умните часовници. Тепърва ще научаваме детайли за оптимизациите, които ни очакват в Wear OS 3.

 

 

Технологичният гигант уточни, че настоящите устройства на производителите ще могат да получат ъпдейта. Въпреки това Google препоръчва да се сдобиете с нов часовник, който се възползва максимално от подобренията в Wear OS 3. Настоящите модели, които се продават на пазара и ще получат актуализацията са Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE и TicWatch E3.

На този етап няма други часовници от настоящо поколение, които са оптимизирани за актуализацията. Fossil Group планират да представят нови модели с Wear OS 3 в следващите месеци. Работата върху актуализирания софтуер ще продължи с пълна сила. Реалните ъпдейти няма да стартират преди средата на 2022г. 

 

Още от Digital: Смарт часовници с Wear OS вече поддържат клавиатурата Gboard