Виртуалната реалност ще се превърне в следващата голяма революция в индустрията и неслучайно е най-обсъжданата тема през последните месеци, като това е технология, която искат да използват всички големи компании. Вече можем да открием на пазара разнообразни продукти, които я поддържат, като най-достъпните от тях са Google Cardboard и не бива да забравяме, че все повече автори оптимизират съдържанието си за тази технология. Google имат намерението да се превърнат във влиятелен фактор в тази пазарна ниша и сега научаваме интересни детайли за нейните планове, информира AndroidHeadlines.

 

Данните ни разкриват, че технологичния гигант ще продължи да инвестира големи средства за разработването на тази платформа, но също така вярва, че бъдещето на индустрията е в друга интересна иновация, а именно добавената реалност. Повече детайли за стратегията на Google се очакват на предстоящата конференция I/O, която ще се проведе през май, но лично шефът на компанията, Сундар Пичай обръща голямо внимание на тази технология. Идеята е компанията да инвестира в платформа, която предлага съчетание между виртуалната и добавена реалност, като показва цифрова информация със снимки от реалния свят.

 

За съжаление все още не знаем конкретни детайли за плановете на компанията и какви нови устройства можем да очакваме на предстоящото събитие, но информацията разкрива, че Google ще инвестират много средства в този проект. Ще е интересно да разберем и как точно тя разграничава добавената и виртуалната реалност, а също как ще предостави на нас потребителите най-доброто от тези технологии. В заключение ще отбележим, че Google виждат потенциал в подобна технология в дългосрочен план и тепърва ще разбираме как точно смятат да я популяризират на пазара.

 

Вижте как могат да са ни полезни устройствата за виртуална реалност