Tърсачката на Google всеки ден спестява ценно време на стотици милиони потребители по цял свят.

Независимо дали използвате компютър или смартфон Google Search е оптимизирана да ви покаже бързо каквото търсите.

Дори ръцете ви да са заети или просто да не ви се пише можете да въведете заявка за търсене и само с гласа си, чрез Google Assistant.

Обикновено персоналния асистент се активира с продължително задържане на Home бутона на устройствата с Android.

Така потребителите разполагат с многобройни възможности да откриват максимално лесно информацията, от която се нуждаят в интернет.

Google Search е обект на постоянни ъпдейти, които компанията интегрира, за да ни спести още повече време, като ни показват единствено най-релевантните резултати от търсенията.

Въпреки опитите на Google, обаче има в ситуации, когато не успяваме да открием каквото искаме.

Дали това е защото нe e налична актуална информация, не намирате подходящи резултати или пък не сме въвели правилно заявката не е от съществено значение, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Компанията също признава, че има ситуации, когато не успяват да ни поднесат достатъчно полезна информация.

Това се случва изключително рядко, като най-често се случва защото алгоритмите с изкуствен интелект не успяват да разберат контекста на думите.

По този начин се налага да коригираме заявката или да опитаме да открием каквото искаме от предоставените резултати макар и не толкова релевантни.

Google вече са готови с нова функция, която ще публикува допълнително съобщение, когато не откриваме подходяща информация, докато използваме търсачката.

Според официалните данни тя вече е достъпна за някои потребители, като в кратки срокове ще бъде достъпна за всички. Пълният текст на съобщението гласи "It Looks Like There Aren't Any Great Matches For Your Research".

Успоредно с това вече ще виждаме и допълнителни съвети как да въведе по-прецизно своята заявка, за да намерим повече детайли в интернет, които да ни бъдат полезни.

В този случай всеки човек може сам да прецени дали предоставените резултати му вършат работа и дали да обърне внимание на съдържанието в тях или да продължи да търси в Google.

Новото съобщение ще се показва само в изключително редките случаи, когато Google няма повече данни за въпросната заявка.

 

Още от Digital: Google Search вече ще дава приоритет на оригиналното съдържание в търсачката