Само преди часове ви информирахме, че платформата Genius обвини Google, че от години копират текстове на песните им в Интернет. Технологичният гигант отрече информацията с мотива, че лицензира това съдържание от външни партньори. Genius твърдят, че към всеки текст добавят специфични апострофи, които се индексират и от търсачката. Според тях това е категорично доказателство, че Google копират и показват на потребителите тяхното съдържание.

 

От Google обещаха много скоро да започнат да показват кой е автора на текстовете на дадена песен, която показва търсачката. По този начин компанията се надява да сложи край на подобни спорове и да продължи да улеснява потребителите в откриването на текстовете на любимите им парчета. Google допълниха, че служителите им не копират чужди текстове, за да ги качат в собствената им търсачка, както някои хора ги обвиниха.

 

 

Вместо това Google си партнира с платформи от трети страни и използва текстовете им, като всички корекции и нови неща се ъпдейтват автоматично. LyricFind е един от примерите за подобно сътрудничество, но те отхвърлиха възможността да предоставят текстове генерирани от Genius. Базата им данни анализира "множество други уеб сайтове", за да предостави най-доброто на потребителите. Google не потвърдиха кога да очакваме новата функция в търсачката.

 

Още от Digital: Учените доказаха, че текстовете на песните, които слушаме стават по-тъжни и гневни