Google вече се опитва да предвиди какво търсим и препоръчва думи на базата на текста, който въвеждаме в търсачката. Независимо дали използваме смартфона или компютъра, от Google винаги се стремят да са ни максимално полезни. Функцията, с която търсачката предсказва и допълва вместо нас думите при търсен може да ни спести ценно време в много ситуации. Тя не е ограничена само до интернет, но показва и информация от списъка с контакти, плейлистите в Google Play Music и др.

 

От AndroidPolice информират, че компанията ще промени начина, по който показва резултатите от търсенето. За в бъдеще всички ние ще виждаме допълнителна информация при въвеждането на думи в търсачката. Освен стандартния текст вече ще се показват миниатюрни икони и описания на обектите, които търсим. Въпросните снимки са в различни цветове, което позволява по-лесно да ги разграничим от самия текст и бързо да открием това, което ни трябва в интернет.

 

Сегашният изглед

 

Някои хора вече забелязаха промяната в своите профили. Google тестват новия дизайн на прозорците за търсене сред ограничен брой потребители. Функцията е налична за откриване на различни неща като спортни отбори, телевизионни шоута, филми, музика и други публични събития. Ако всичко върви по план Google ще разширят обхвата и за всички други категории на търсене. Идеята е по-лесно да разграничаваме различните резултати и да откриваме най-полезната информация.

 

Новият изглед

 

Вижте пет полезни начина да търсим по дата в Google