Eдва ли има тема или въпрос който ви хрумва и да не можете да откриете детайли за него в Google. Търсачката обработва милиарди заявки всеки ден, като 15% от тях са уникални и не са виждани от алгоритмите им досега. Сървърите на Google постоянно се ъпдейтват с целта да виждаме максимално бързо и лесно най-важната информация, която ни трябва. Постигането на този ефект, обаче е твърде и сложна задача, която ангажира огромен брой хора.

 

Публикация в официалния блог на Google ни информира за едно интересно нововъведение в търсачката. Компанията е разработила функция с името "Activity Card", от която можем да виждаме вече отваряните линковете в Google, съобщава Mashable. По този начин всеки от нас ще има как лесно да продължи да чете статията, която вече е започнал независимо от устройството, с което работи. Успоредно със заредените линкове ще виждате и последните заявки за търсене.

 

 

Потребителите вече ще виждат нов раздел под лентата за търсене, който се казва "Your Related Activity". Единственото, което трябва да направите е да се логнете в своя профил в Google, за да тествате функцията. При всички положения наличието на специализиран раздел, от който да виждаме подобна информация ще се хареса на доста потребители. Има и опция, с която собственоръчно да добавяте публикации и линкове в тази секция, което също може да ни спести ценно време. 

 

Още от Digital: Пет функции за търсене, които Google премахна, но можем да възстановим