Вече ви информирахме как да инсталирате първата бета версия на Android Q. По този начин можете още сега да видите какви подобрения ни очакват в новата платформа. Официалнaта премиера ще стане факт през есента, заедно със следващата генерация на смартфоните Pixel. Компанията активно си партнира с разработчиците в разпространението на първите бета версии на Android Q, но въпреки това вече е насочила вниманието си към версията на операционната система, която ще я наследи през 2020г.

 

Успоредно с премиерата на първите две стабилни версии на Android Q специален екип от инженери на Google са започнали да дискутират какви подобрения ни очакват в смартфоните през следващата година. Технологичният гигант потвърди в Twitter акаунта си, че ще проведат традиционната Android Global Developer Summit конференцията си в Google Event Center (MP7) на 23-24 октомври. Водещият акцент на събитието ще бъдат дискусии свързани с иновациите, които ще ни предложи Android R, предаде GizChina.

 

 

Това означава, че активната работа на Android R, която е 11-тия голям ъпдейт на операционната система ще започне само дни след премиeрата на Android Q. Tрябва да отбележим, че през май ще се проведе I/O конференцията на Google, където ще научим повече детайли за подобренията в Android Q, но самата премиера, обаче ще стане факт през есента. Стратегията им предвижда още сега да започне предварителната подготовка, за да имат достатъчно време да изпитат всеки детайл на Android R.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между заводската версия на Android, Android One и Android Go