Аndroid 10 e последната голяма версия на операционната система, която бе предтавена официално през септември. Специфичната система на ъпдейти е причината в момента твърде малък брой смартфони да са получили ъпдейта към новия софтуер. Всички водещи производители работят над актуализациите, но ще е необходимо повече време преди Android 10 да стане масово достъпна за всички потребители. Tова е проблем, който Google заeдно с хардуерните си партньори опитват да отстранят от доста време.

 

Въпреки, че разпространението на ъпдейтите към Android 10 е в начална фаза от компанията вече обсъждат и работят над Android 11. В края на месеца предстоящи голямо събитие на Google с разработчиците, на което вероятно ще научим повече за плановете им. Първоначалните данни разкриват, че една от сесиите на събитието ще се проведе под наслов "Preparing for Scoped Storage in Android 11". Вероятно това ще бъде първият път, в кой публично ще се обсъжда следващата версия на операционната система.

 

 

Другата любопитна подробност е, че данните потвърждават името Android 11, съобщава TechRadar. Досега компанията плътно залагаше на концепцията имената на платформата да бъдат кръстени на сладкиши и други лакомства. Това се промени с Android 10, която иначе трябваше да носи име, което започва с "Q". По всичко изглежда, че Google ще продължат да следват тази система и по време на предстоящото събитие, на което ще обсъдят Android 11 със своите разработчици.

 

Още от Digital: Google ще изискват всички нови смартфони да работят с Android 10 след 31 януари 2020г.