Google е една от компаниите, която инвестира сериозни средства и се грижи за качеството на съдържанието в интернет. Технологичният гигант вече започна да приема регистрации за уеб сайтове, които завършват на ".app". Тук е момента да ви припомним, че Google купиха правата над този домейн преди три години. Цената, която бе платена от компанията за притежанието на ".app" е oт порядъка на $25 млн. Досега никой не разполагаше с информация какви са плановете на Google за бъдещото използваме на домейна ".app", предаде TheVerge.

 

Интересът към това име е огромен, заради близкото му значение с думата "Application" и е свързан с желанието на водещи разработчици да регистрират собствени сайтове, които завършват на ".app". За в бъдеще това ще е възможно и Google вече приемат регистрации с този домейн, който твърдят, че е един от първите, който въведе изискването за криптиране на информацията с HTTPS протокола. Според данните на анализаторите в момента около 32% от съдържанието в интернет не е базирано на този стандарт и е изложено на по-голям риск от различни заплахи.

 

 

Данните разкриват, че всеки собственик на уеб сайт ще може да го регистрира през Early Access Program програмата на компанията. Това може да стане до 7-ми май като след това в зависимост от интереса на потребителите към ".app" домейна Google ще преценят дали да удължат този срок. Всеки желаещ да регистрира страница с този домейн в GoDaddy, Google Domains или name.com платформите. до 7-ми май. Времето ще покаже дали .app има потенциала да стане толкова популярен домейн от ".com" или ".оrg".

 

Oще от Digital: Как да възстановим Google профила си в случай на проблем