Вероятно сте забелязали, че днес домейните в интернет са ограничени предимно до съкращения като ".com", ".org" и ".net". Има и много страници, които използват името на държавата, в която оперират като ".bg", ".co.uk" и др. Toзи тип домейни, обаче представляват друга категория. Последните данни на AndroidPolice разкриват, че Google възнамеряват да ускорят навлизането на страници, използващи домейна ".page". Oфициалните регистрации ще стартират до броени дни. 

 

Ако всичко върви по план след 9 октомври всеки потребител или представител на бизнеса ще има възможността да регистрира на свое име уеб сайт, който завършва на ".page". Припомняме ви, че в началото на годината Google започнаха да приемат регистрации за домейни, които окончават на ".аpp". Така компанията се опитва да осигури по-голямо разнообразие и да позволи на собствениците на страници в интернет да са малко по-креативни в избора на име за  уеб сайтовете.

 

 

 

В момента можете да подадете молба за регистрация на домейн в GoDaddy за около $10,99. Другият голям провайдер Name.com все още не е публикувал официално цените, но със сигурност ще бъдат сходни. За кратко време са регистрирани стотици домейни ".page" предимно с имена на известни личности, които собствениците им вероятно се надяват да продадат на по-късен етап със завидна печалба. Въпрос на време е да видим първите сайтове с ".page" в интернет.

 

Още от Digital: Защо покупката и продажбата на домейни е толкова печеливш бизнес