Всеки път, когато Google индексира страница в интернет обръща внимание на редица фактори. Алгоритмите на компанията ги обработват в реално време и определят начина, по който ще се покаже в търсачката. От известно време насам Google толерират изцяло страниците, които са оптимизирани за мобилни устройства, тъй като все повече хора се логват в интернeт от смартфоните. Именно това е причината да  се стимулират собствениците на страници да ги направят по-достъпни за мобилни устройства.

 

По всичко личи, че усилията им в тази насока са постигнали желаните резултати. В официална публикация в своя бог от Google потвърдиха, че вече индексират повече мобилни страници, отколкото тези оптимизирани за десктоп компютрите. Това е категорично доказателство за сериозна промяна в навиците на потребителите. От друга страна този тренд не е изненадващ, защото почти всеки човек разполага със смартфон и може лесно да провери и открие желаната от него информaция в интернет, когато е в движение. 

 

 

Компанията също така предлага своята помощ и редица съвети, с които собствениците на сайтове да ги оптимизират за смартфоните. Google смятат, че с течение на времето тази функция ще е абсолютно задължителна за всяка страница в интернет. В крайна сметка това би улеснило както търсещия информация потребител, така и този, който му поднася желанието данни в своя уеб сайт. Спазването на специфичните изисквания на технологичния гигант също така е гаранция за по-добро индексиране в търсачката им, което се очертава като другото предимство на концепцията.

 

Oще от Digital: 20 полезни съвета за приложенията на Google